Atık malzemeler gemi maketine dönüşüyor

Nevşehir'de yaşayan 57 yaşındaki araştırmacı yazar Dedeoğlu, evinin altındaki atölyede atık malzemelerden gemi maketi yapıyor.

 Nevşehir'de yaşayan 57 yaşındaki araştırmacı yazar Bahadır Dedeoğlu, emekli olduktan sonra 350 Evler Mahallesi'ndeki evinin garajını atölyeye çevirerek, üç yıl önce gemi maketi yapmaya başladı.

Bugüne kadar 10 gemi maketi yapan Dedeoğlu, eserlerinin sayısı artınca sergi açmayı hedefliyor. Dedeoğlu, maket yapımında, ahşap, tel, alçı, bez, mukavva, cam ve ip kullandığını söyledi.

''Elime geçen cam parçası veya bir teli değerlendiriyorum''

Kullandığı malzemelerin atıklardan oluştuğunu aktaran Dedeoğlu, "İnsan isterse atıkları da değerlendirebilir. Elime geçen bir cam parçasını veya bir teli değerlendiriyorum.

Maket yapımında atıkların yanı sıra alçı, mukavva ve ağaç kabuklarını da kullanıyorum" dedi. Gemi maketi yapımından ekonomik beklentisinin olmadığını belirten Dedeoğlu, "Emekli olduktan sonra bu tür el sanatlarına merakım arttı. İnternet üzerinden maket gemi yapımını öğrendim. Hayattan kopmamak, geleceğe iyi bir iz bırakmak ve rahatlamak için el sanatlarına yöneldim. Boş vakitlerimi çoğu zaman atölyemde geçiriyorum. Havalar güzel olunca da kırlara, dağlara, tepelere çıkıyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim