8. Denizin Yıldızları Toplantısı Gerçekleştirildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilen 8. Denizin Yıldızları Toplantısı’nda üniversite ve özel sektör iş ve güçbirliği gerçekleştirildi. Toplantıda sektörün oyun kurucu firmaları yaptığı çalışmaları öğrencilere aktarma imkanı buldu.

Deniz sektörü sonbaharda gerçekleştirdiği eğitim seminerleri ile adından söz ettiriyor. 8. Denizin Yıldızları Toplantısı Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

SEKTÖR-ÜNİVERSİTE İŞ VE GÜÇBİRLİĞİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilen 8. Denizin Yıldızları Toplantısı’nda üniversite ve özel sektör iş ve güçbirliği gerçekleştirildi. Toplantıda sektörün oyun kurucu firmaları yaptığı çalışmaları öğrencilere aktarma imkanı buldu. Toplantıda ayrıca öğrenciler de sektör yetkililerine çeşitli sorular sorma imkanı da elde ettiler.

YTÜ GEMİ VE DENİZCİLİK KULÜBÜ TARAFINDAN HER SENE GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENİYOR

Bu yıl 8.’si gerçekleştirilen ve her sene geleneksel olarak YTÜ Gemi ve Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Denizin Yıldızları Kariyer Günleri etkinliği Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirildi ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

DENİZDEN UFKA FOTOĞRAF SERGİSİ

Sektörün önde gelen firmaları ve birçok değerli konuşmacıların katıldığı etkinlikte denizcilik sektörünün geleceği, mühendislik alanında gelişmeler, sektörün öğrencilerden beklentileri gibi konulara yer verildi. Ek olarak uzakyol deniz stajından dönen son sınıf öğrencilerinin gemide çektikleri fotoğraflardan oluşan “Denizden Ufka” Fotoğraf Sergisi’de 8.Denizin Yıldızları ile gösterildi.


KİMLER KATILIM GÖSTERDİ?

Etkinliğe Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Odası, Entech & Semar, İnce Denizcilik, Arkas, Beşiktaş Group, Omikron Crew Management, Novumare Technologies, Boden Denizcilik, Akbaşoğlu Holding, 4A Makina gibi firmalar ve kuruluşlar katılım gösterdiler.

FERAMUZ AŞKIN: SEKTÖR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Toplantıda bir değerlendirme yapan GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, sektör-üniversite iş ve güçbirliğinin önemli olduğunu ifade ederek bu tür toplantıların öğrenciler açısından son derece verimli olduğunu ve öğrencilerin bunu iyi kullanması gerektiğini söyledi. Aşkın, kariyer günlerinin öğrenciler açısından önemli bir adım olduğunu ve bu adımların gelecek güzel günlere açılan bir pencereye işaret olduğunu ifade etti.

ANA SPONSOR BEŞİKTAŞ DENİZCİLİK

Etkinlik 9 Ekim Çarşamba günü sabah oturumuyla başladı. 9 Ekim Çarşamba günü açılış konuşmalarının ardından Ana sponsor Beşiktaş Denizcilik’in konuşmaları ile başladı. Daha sonra Crew Management Oturumu’nda Omikron Crew Management yabancı firmalarda çalışmak ve yabancı çalışanlarla iletişim konularında katılımcıları bilgilendirildi.

YUSUF SEZER: BEŞİKTAŞ DENİZCİLİK OLARAK STAJ KONUSUNA PROFESYONEL YAKLAŞIYORUZ

Beşiktaş Denizcilik yetkilisi Yusuf Sezer toplantıda şöyle konuştu: “Beşiktaş Denizcilik olarak hedefimiz sağlam bir kariyer planlaması yapmak. Hiçbir staj programına sosyal sorumluluk olarak bakmıyoruz, staj konusunu tamamiyle profesyonel bir şekilde ele alıyoruz. Her yıl ne kadar zabitan, ne kadar stajyer, ne kadar kaptan vs. ihtiyacımız olduğunu belirliyoruz. Future maniging sistemiyle bunu düzenliyoruz. Bu stajyerleri talep eder ve böylece profesyonel şekilde yolumuza devam ederiz. Geçen yıl aldığımız stajyerlerimizin yüzde 89’una zabit görevi verdik. Bu oran son derece önemsenmesi gereken bir orandır. Biz, hiçbir zaman planlama yapmadan stajyer almıyoruz. Performans geri bildirimleri burada çok önemlidir. Yetkinlik bazlı mülakat gerçekleştirmiyoruz. Kurumsal bir firmayız. İşimizin birden fazla parametresi var. 17 parça gemi işletiyoruz. Türkiye’de çalışabileceğiniz nadir firmalardan birtanesiyiz. En büyük gücümüz insandır ve biz de firma olarak insana yatırım yapıyoruz. Çok yoğun çalışılan bir şirketiz. Ofis içinde sürekli eğitimlerimiz oluyor. Eğitime firma olarak son derece önem veriyoruz.”

BURAK ŞERMET: YURT DIŞI FİRMALARINDA SADECE MAAŞTAN DOLAYI ÇALIŞILMAMALI

Omikron Kurucu Ortağı Burak Şermet toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi: “Firma olarak profesyonel çalışmalara imza atıyoruz. 250 gemilik salonumuz var.  Stajyer ve junior zabit pozisyonundan açık oluyor. Makina zabiti çok ciddi bir sorun ve bu konuda ciddi açık var. Yurt dışı firmalarında sadece maaştan dolayı çalışılmamalıdır. 2 Alman, 6 Yunan firmasıyla çalışıyoruz. Kuruyük ağırlıklı bir yapıya sahibiz. Her sene 8 kişiyi stajyer olarak alacağız. Devamlılığı ve sürdürülebilirliği esas alıyoruz.

ÖMER BERKAY DAĞLI: DENİZCİLİKTEKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Novumare’den Ömer Berkay Dağlı, denizcilikteki dijital dönüşüm ve endüstri 4.0’ı anlattı. Dağlı, deniz sektörünün teknolojiyi çok geriden takip ettiğini belirterek denizcilik piyasasının çok katı olduğunu vurguladı. Deniz sektöründe dünyada ortak bir uyumluluk olmadığını ifade eden Dağlı, ciddi bir altyapı eksikliği olduğunu da sözlerine ekledi.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim