"Zeus" adlı Römorkörde yangın: 4 ölü

23 Eylül 2015 günü gece yarısı meydana gelen olayda, İsveç'in endüstriyel limanı Sölvesborg da bağlı bulunan Zeus adlı römorkörün güverte altı kamaralarında yangın çıktı.

Hızla yayılan yangın itfaiye yangın yerine ulaşıncaya kadar römorkörü sardı. Römorkörde 7 kişilik Polonya uyruklu mürettebat bulunmaktaydı. 

Römorkörlerde bulunanlardan aralarında Kaptanın da olduğu 3 kişi, yangını söndürmeyi başaramayınca kendilerini römorkörden dışarı atmayı başardılar. 

Birisi sahilde, diğer ikisi güvertede bulundu. Geride kalan dört kişi, 10 dakika içerisinde gemiyi saran yangında can verdi. 

Kurtarılanlar dumandan ağır şekilde etkilendiklerinden hastaneye kaldırıldılar. Yangın, Sölvesborg, Karlshamn ve Mjällby itfaiye ekiplerince söndürülürken,  Sahil Güvenlik "KBV 033", ve  "Pilot 117" adlı tekneleri de yangını söndürmeye yardım etmekle görevlendirdi. 

Yangın, saat 01:30 sularında kontrol altına alınabildi. 

Römorkörün bir dubayı yedekleyerek 21 Eylülde limana geldiği ve yangının çıktığı 23 Eylül gece yarısından sonra  saat 02:00 de Szczecin'e hareket edeceği öğrenildi. 

 

Editör: TE Bilişim