Mersin Dublex120.000 TLaçıklarında uluslararası sularda avlanan bir balıkçı teknesine, ismi ve bayrağı bilinmeyen bir yük gemisi çarptı. Ağır hasar gören tekne, Sahil Güvenlik ekiplerince Mersin Limanı'na çekilirken teknedeki 6 tayfaya ise şans eseri bir şey olmadı. Yardım talebi için havaya işaret fişeği atan kaptanınsa eli yandı.
 
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece geç saatlerde Mersin'in 24 mil açığında uluslararası sularda meydana geldi. Kaptanlığını Erhan Büten'in yaptığı ve içinde 5 tayfanın da bulunduğu 25 metre uzunluğundaki 'Kubilay Kaptan' adlı tekne, söz konusu bölgede ağ attıktan sonra demirleyerek bir süre beklemeye başladı.
 
Bu sırada uyuyan gemi mürettebatı bir anda ani bir gürültüyle uyandı. Yattıkları yerden çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışan balıkçılar, büyük bir yük gemisinin kendilerine çarptığını gördüler.
Gemidekilerin kendilerini fark etmesi için telsiz anonsları yapan ve yardım için de sürekli havaya yer belirleme fişeği atan balıkçıların teknesi büyük hasar aldığı için batma tehlikesi atlattı. Bu arada trolün kaptanı Erhan Büten'in eli, havaifişek atarken yandı. Bir yandan su alan trolün batmaması için uğraşan tayfalar, diğer taraftan da gelecek yardımı beklemeye başladılar.

Telsiz anonslarından yapılan 'yardım çağrısı'na kısa sürede yanıt vererek olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, ağır hasar gören tekneye yanaşarak mürettebatı kurtardı. Balıkçı teknesi, yedeğe alınarak batmadan Mersin Limanı'na çekildi.
 
Olayın şokunu hala üzerinden atamayan Kaptan Erhan Büten, "Verilmiş sadakamız varmış. Orada ölebilirdik de. Sahil Güvenlik ekipleri tam zamanında olay yerine gelerek bizi kurtardı. Ancak bize çarpıp kaçan yük gemisinin de bulunarak sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim