Vapur şu anda hala batıyor. 200 yolcunun tahliyesinin ardından vapuru son olarak kaptan Abdurrahman Özdemir terk etti. 15 Haziran'da meydana gelen bir başka olayda ise kontrolden çıkan vapur iskele yanındaki beton duvara çarpmış, bir yolcu yaralanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de deniz ulaşımı yapan İZDENİZ’e bağlı ’İhsan Alyanak’ adlı yolcu vapuru saat 11.50’de Konak’dan 200 yolcusuyla Karşıyaka’ya gitmek üzere ayrıldı. Kaptan Abdurrahman Özdemir yönetimindeki vapur, Konak iskeleye birkaç yüz metre uzaklıkdaki Pasaport İskelesi’nin uçundaki fenere sol baş altından sürttü.

Dümen kilitlenmesi nedeniyle meydana geldiği öne sürelen kazada, vapuru hemen yeniden Konak İskeleyeye çeviren kaptan Özdemir, sorunsuz olarak iskeleye bağlamayı başardı. Yolcular da kısa sürede tahliye edildi. Bu sırada herhangi bir panik yaşanmadı. Ancak bir süre sonra vapurun ön tarafı suya batmaya başladı. Su alan vapur birsüre sonra da yan yatarken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kurtarma çalışması başlattı. Yolculardan Şükran Kılıçanaç, "Karşıyaka’ya gitmek için hareket ettikten kısa süre sonra gemi mendireğe çarptı, su almaya başladı. Korkulan birşey olmadı" dedi. Kaptan Abdurrahmen Özdemir de, "Gemi mendireğe sürtünce hemen geri döndüm" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1,5 AY ÖNCE BİR KAZA DAHA OLMUŞTU

15 Haziran'da Bostanlı- Konak seferini yapan, kaptanlığını Ali Balıkçıoğlu'nun yaptığı 'Kordon' adlı yolcu vapuru, Konak İskelesi'ne yanaşırken makineleri durunca kontrolden çıkmıştı. İskeleden uzaklaşıp sürüklenen vapur, üzerinde oturma yerleri bulunan kıyıdaki beton duvara çarpmıştı. Vapur ve duvarda maddi hasar meydana gelirken, bir yolcu çarpmanın etkisiyle hafif yaralanmıştı.

Editör: TE Bilişim