Siste kaza:  Yüzlerce yolcu ölümden döndü..

Şehir Hatlarının Kalamış yolcu vapuru ile Dentur Avrasya'nın  Erdem Karadeniz adlı yolcu teknesi Haydarpaşa Mendireğinin açışında kafa kafaya çarpıştı. 

1'i çocuk 3 yaralı var.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kaza sıfır siste meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre; Kadıköy-Karaköy seferi yapmakta olan Kalamış adlı şehir hatları vapuru, Kabataş-Adalar seferi yapan Dentur Avrasya'ya ait  Erdem Karadeniz adlı yolcu teknesi ile saat 11:50 sularında Kdıköy Haydarpaşa Mendireği önlerinde çarpıştı.

Kaza esnasında rüyetin sis nedeniyle sıfır seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Kalamış yolcu vapuru ile karşı karşıya kalan Erdem Karadeniz adlı tekne, çarpışmayı engelşlemek için iskele alabanda yaptı. Ancak kalamış yolcu vapuru da manevra yapmasına rağmen Erdem Karadeniz'in Sancak tarafına bindirdi. Kazada Erdem Karadeniz sancak tarafta su seviyesinin üstünden hasar gördü.

Erdem Karadeniz adlı teknede bulunan 70 yaşlarında Arabistan uyruklu olduğu tahmin edilen 2 turist ile 6 yaşlarında bir çocuk yaralandı.

Yaralılar; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGK 2 ve KIYEM 3 adlı hızlı tahlisiye botları tarafından Harem'e çıkartılarak burada bekleyen ambulanslar tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Harem'de konuşlandırılmış  KEGK 3, KEGK 4 ve KIYEM 3 hızlı tahlisiye botları ve Kurtarma 5 römorkörü hemen kaza bölgesine intikal etti.  

370 yolcusu bulunan Erdem Karadeniz, kazadan sonra Kadıköy'e bağlıyarak 367 yolcusunu tahliye etti. Dentur Avrasya, seferleri kazadan sonra durdurduğunu açıkladı.

Siste seyir yasak

Yürürlükteki Yerel Trafik Rehberi uyarınca görüş uzaklığı yarım milin altına düştüğünde yolcu teknelerinin seferlerini iptal etmeleri gerekiyor.  

 

Editör: TE Bilişim