ÇANAKKALE Boğazı’ndan Ege Denizi’ne açılan İtalyan bayraklı ’Costa Favalosa’ adlı yolcu gemisinden Bozcaada’nın 10 mil güneyinde, uluslararası sularda bir yolcunun denize düşmesi sonucu arama çalışması başlatıldı. Aynı bölgede seyreden ’To Calisto’ adlı bir başka yolcu gemisi, arama çalışmalarına katıldı.

İstanbul’dan Hırvatistan’a giden ’Costa Favalosa’nın kaptanı, bugün saat 07.45’te bir yolcusunun denize düştüğünü telsiz aracılığıyla bölgedeki gemilere duyurarak yardım talebinde bulundu. Kaptan, yolcunun cinsiyeti ve uyruğu hakkında bilgi vermezken, yardım çağrısına bölgeye en yakın yolcu gemisi ’To Calisto’ cevap vererek çalışmalara katıldı. Uluslararası sularda seyreden ticaret gemileri de bölgeye yakın olduklarını çalışmalara katılmak üzere rota değiştirdiklerini gemi kaptanına bildirdi.  

Midilli ve Semadirek adalarında konuşlanan Yunan Sahil Güvenlik botları ve helikopterleri arama çalışmasına katılmak için harekete geçti. Bozcaada Liman Başkanlığı, uluslararası sularda yaşanan olayla ilgili Türk makamlarından bir yardım talebinde bulunulmadığını bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim