Libya Deniz Kuvvetleri tarafından açıklama yapıldı.

SeaNews Turkey'de yer alan ahbere göre; 81 metre uzunluğundaki Türk Bayraklı Tınaztepe-S adlı gemi, mermer yükü ile Misrata limanına gelmişti. Geminin liman açıklarında demirde beklemekte olduğu esnada çıkan fırtınada dalgalara dayanamayıp battığı bildiriliyor.

Yerel kaynaklar 8 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini 5 kişinin ise kurtarıldığını bildirirken Libya Deniz Kuvvetleri 7 kişinin kayıp olduğunu 6 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı. 

Kaza bugün meydana geldi.

Misrata kaynaklı haberlere göre Libya Sahil Güvenlik ekipleri 4 metreyi bulan dalgalara rağmen kazazedeleri kurtarmak için büyük gayret sarf etti. 

Geminin limanın 2-2,5 mil açığında telsizle yardım istediği ve sahil güvenlik ekiplerinin çağrı üzerine hemen harekete geçerek gemiye yardıma gittiği ancak dev sdalgalarda ancak 6 kişinin kurtarılabildiği bildiriliyor. 

Libya Deniz Kuvvetleri Sözcüsü General Ayoub Qassem kurtarma çalışmalarının devam ettiğini 7 kişinin halen kayıp olduğunu ve geminin "kuvvetli fırtına için çok yaşlı olduğu için battığını" söyledi. 

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Geminin işletmeci kuruluşu ise yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı. Batu Denizcilik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00’de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51’de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya’da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız."

Editör: TE Bilişim