Türk Gemisi Marsilya'da Karaya Oturdu

Bu gece saat 02:30 sıralarında meydana gelen kazada Günay-2 adlı Türk Gemisi Marsilya yakınlarında karaya opturdu. 10 kişi olduğu öğrenilen mürettebatın durumu iyi.

Geminin Sancak tarafından muhtemelen kayalıklara çarpması sonucu su almaya başladığı ve batma tehlikesine maruz kalınca karaya oturtulduğu bildiriliyor.

84 metre boyundaki koster tipi Günay-2 adlı gemi Marsilya Limanı'nın kuru yük terminali olan Fos terminalinden İtalya'nın Livorno limanına 3 bin ton buğday götürmekteydi.

Kazanın Marsilya yakınlarında küçük bir ada olan Planier Adası'nın 4,2 deniz mili güneyinde meydana geldiği bildirildi.

Bir doktor, iki kurtarma uzmanı, Marsilya Römorkör İdaresi yetkilisi ve iki kılavuz kaptandan oluşan bir ekibin bu sabah helikopterle gemiye ulaştığı bildirildi. Gemi mürettebatından 6 kişi helikopterle alınarak karaya çıkartıldı, Diğer mürettebat ise kurtarma çalışmalarına nezaret etmek üzere gemide kaldı. Karaya çıkartılan 6 kişinin isimleri Marsilya Başkonsolosu Özer Aydan tarafından açıklandı: Salih Güzel, Hasan Aydoğan, Onur Uzun, Savaş Yılmaz, Mehmet Ersay, Selçuk Kobaoğlu.

Kurtarma yardım uzmanlarının gemiyi inceleyerek römorkörlerle çekilip kurtarılması konusunda bir karar verecekleri, Carangue adlı römorkörün Marsilya Liman Başkanlığınca bölgeye ulaştırıldığı haber alındı.

Bölgede rüzgar kuvvetli olmasa da ölü dalga tabir edilen dalgaların etkili olduğu bildiriliyor. Günay-2 nin karaya oturduğu bölgede sığlık olduğu pek çok başka gemi enkazının da bulunduğu bildirildi.

BÖLGENİN DENİZ HARİTALARI


 

Editör: TE Bilişim