Teknedeki üçüncü kişi sigara alma mesafesine gidip döndüğünde yatı alevler içinde gördüğünü söyledi.. Bu, hayatını kaybeden iki kişinin alevler büyümeden önce neden yatı terketmeye fırsat bulup bulamadıkları sorusunu akla getirdi..
 
Beşiktaş Arnavutköy sahilinde biri kadın iki kişinin ölümüne yol açan yat yangınıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olay yeri inceleme polisi, yatın enkazında olayı aydınlatmaya yarayacak delil aradı. İncelemenin ardından sahiplerine teslim edildi.
 
ÜNVERSİTE YANGINININ SÜRDÜĞÜ SAATTE YANDI
 
İstanbul İtfaiyesi ve deniz söndürme ekiplerinin alarma geçtiği Galatasaray Üniversitesi yangını sırasında Beşiktaş Arnavutköy İskelesi yakınında bir yat da alev alev yandı. Alevlerin karadan ve denizden müdahale ile söndürülmesinin ardından yata girildi ama Ali Aydın Arpacı (26) ile Merve Günay'ın(20) adlı iki kişinin yanmış cesetlerine ulaşıldı..Polis, Blacksea-34 isimli yatta çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı.
 
YATTAKİ ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİ DAHA VARMIŞ

 
Olayın yaşandığı yatta B.K. adlı bir çalışanın olduğu, bu kişinin yangından kısa süre önce yattan ayrındığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre B.K. ifadesinde, başka bir yatta çalışan Ali Aydın Arpacı'nın akşam saatlerinde Merve Günay ile birlikte yata geldiklerini, bir süre birlikte oturduktan sonra Arpacı'nın isteği üzerine sigara almak için yattan ayrıldığını, ancak dönüşte yatın alevler içinde yandığını gördüğünü söyledi.
 
B.K SERBEST BIRAKILDI, YAT İNCELENDİKTEN SONRA SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
 
B.K İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kullanılamaz hale gelen yat İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Marinaya çekildi. Burada olay yeri inceleme polisleri iki kişinin ölümüyle sonuçlanan yatta incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından yat, sahiplerine teslim edildi. Yangının neden çıktığıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 
İKİNCİ TANIK KAFA KARIŞTIRDI

 
Olaydan kısa süre sonra geldiğini söyleyen başka bir tekne çalışanı Taha Yasin ise “ aldığımız bilgiye göre teknede üç arkadaş varmış. Biri vefat eden Ali zaten. Tekne birden alev alıyor. Patlama değil de, benzin dökersin yanar ya, birden alev alıyor. O sırada arkadaşlardan biri kendini tekneden dışarıya atıyor. Geri geldiğinde de halatları yandığı için tekne açılmış. Açıldığı içinde içerideki arkadaşlar çıkamıyorlar, kurtulamıyorlar" diye konuştu.
 
YARI BATIK BİR TEKNE HEYECAN YARATTI
 
Öte yandan,Bebek sahilinde büyük kısmı denize gömülü bir tekne korku ve paniğe yol açtı. Sahilde yürüyenlerin fark etmesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. 12 metre uzunluğundaki teknenin alt kısmından su alması üzerine bir kısmının battığı ve derinliğin 2 metre kadar olması nedeniyle de karaya oturduğu öğrenildi. Olay yerine gelen tekne sahipleri, teknenin şamandıraya bağlı olduğunu, içinde herhangi birinin bulunmadığını ve teknenin tamir için daha sonra çekileceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim