Kılavuz kaptan almayan  Türk Bayraklı Tramola-1 isimli Ro-Ro yolcu gemisi Akçansa Ro-Ro rampasına yanaşmak isterken, dün saat 12.00 sularında baş bodoslamasından Mardas İskelesinin ucuna çarptı. Çarpma sonucu iskelede ve geminin baş bodoslamsında hasar oluştu.

Kazayla ilgili olarak Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (AAKKM) internet sitesinde yer alan açıklamada, Ambarlı Limani Akçansa RO-RO rampasına yanaşma manevrası yapan Türk Bayraklı TRAMOLA-1 isimli RO-RO yolcu gemisinin baş bodoslamasından Mardas İskelesinin ucuna 28.07.2010 günü saat 12:15'de çarpması sonucu meydana gelen kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtildi.

Ayrıca herhangi bir çevre kirliliğide oluşmamıştır açıklamasının yapıldığı sitede, bahse konu olan 18 kişilik mürettebatlı geminin kendi imkanlari ile Akçansa RO-RO rampasina emniyetli bir sekilde yanaştığı ve Ambarli Liman Baskanlığınca olayın soruşturulduğu belirtiliyor. Ayrıca Türk bayraklı geminin kılavuz kaptan almadığı da verilen bilgiler arasında.

Ambarlı Limanı mardaş Akçansa

Kaza Tarihi 28.07.2010BölgeISTANBULYaralı 
Kaza Saati 12:00Kaza YeriIstanbul ambarli Limani Mardas IskelesiHasta 
Kaza Tipi DigerleriKoordinatlarıEnlem:40 57'  N Boylam: 28 40'  EKayıp 
Kaza Nedeni BilinmiyorÇevre KirliliğiYOKÖlü 
Operasyona katılan birim DIGER    

Geminin Adı TRAMOLA-1GRT5127
IMO Numarası 7224461Tam Boy  
BayrağıTÜRKIYEGeminin Yaşı  
TipiTREN FERISIYük Durumu DOLU
İmal Yılı  Yük Tipi  
Mürettebat18Pilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
Ambarli Limani Akçansa RO-RO rampasina yanasma manevrasi yapan Türk Bayrakli TRAMOLA-1 isimli RO-RO yolcu gemisi bas bodoslamasindan Mardas Iskelesinin ucuna 28.07.2010 günü saat 12:15'de çarpmasi sonucu iskelede ve geminin bas bodoslamasinda hasar meydana gelmistir. Meydana gelen kazada herhangi bir can kaybi veya yaralanma olmamis çevre kirliligi olmamistir. Bahse konu gemi kendi imkanlari ile Akçansa RO-RO rampasina emniyetli bir sekilde yanasmistir. Ambarli Liman Baskanliginca olay sorusturulmaktadir.

 

Editör: TE Bilişim