İstanbul Terkos Gölü'nde balık tutma macerası faciayla sonuçlandı. 4 kişi önceki gün açıldıkları gölde, teknenin alabora olması sonucu kayboldular. Önceki akşamdan itibaren helikopter desteğiyle arama-kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, dün kaybolanların cansız bedenlerine ulaştı. Ölenlerden Şevket Yıldırım ile Hasan Yıldırım'ın üniversite öğrencisi, Yasin Bacak'ın da asker olduğu ve bayram iznine geldiği öğrenildi. Yetkililer, şahısların donarak ölmüş olabileceğini belirtti.

İstanbul Arnavutköy'de bayram tatilini fırsat bilerek balığa çıkan 4 kişi, tekne ile açıldıkları Terkos Gölü'nde kayboldu. Önceki gece yaşanan olay sonrası itfaiye, jandarma ve vatandaşlar kaybolan 4 kişiyi bulmak için seferber oldu. Helikopterle de havadan yapılan aramalar sabah saatlerine kadar sonuç vermezken ekipler dün kaybolan 4 kişinin cesetlerine ulaştı.
 
Arnavutköy'den Balaban köyündeki Terkos Gölü'ne balık tutmaya giden 6 kişiden 4'ü yaşamını yitirdi. Önceki gün öğle saatlerinde 4 kişi tekne ile göle açılırken 2 kişi kıyıda onları bekledi. Daha sonra telefonla görüşen guruptan iki kişi Arnavutköy'e döndü. Ancak saat 16.00'dan sonra, tekne ile göle açılan 4 kişiden bir daha haber alınamadı. Kaybolanların yakınları ve vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, şahısların kaybolduğu yerde arama yaptı. Daha sonra itfaiye ekipleri de aramalara katıldı. Bir helikopter ise havadan arama çalışmalarını sürdürdü. Havadan ve göl üzerinden yapılan aramalar sonuç vermedi. Sabah saatlerine kadar kaybolan 4 kişiye ulaşılamadı. Vatandaşlar göl çevresinde ateş yakarak sabaha kadar bekledi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmalarına yeniden başlayan ekipler, sabah Yusuf Yıldırım'ın (50) öğleden sonra da Şevket Yıldırım (19), Hasan Yıldırım ve Yasin Bacak'ın cesetlerine ulaştı. Yusuf Yıldırım'ın gölde boğulan gençlerin amcası olduğu öğrenildi. Göl kenarında çocuklarını bekleyen aileler cesetlere ulaşılması üzerine büyük acı yaşadı.

4 kişinin bindiği teknenin Yazlık ile Örence köyleri arasındaki mevkide alabora olduğu belirlendi. Suda kaybolanların farklı zamanlarda balık tutmak için göle gidip geldiği anlaşıldı. Şevket Yıldırım'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, kuzeni Hasan Yıldırım'ın ise Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi. Yasin Bacak'ın da vatani görevini yaptığı Ankara Polatlı'dan bayram iznine geldiği ve dün akşam yola çıkmayı planladığı öğrenildi. Gencin babası "Oğlum bugün Ankara Polatlı'ya gidip askerî birliğine teslim olacaktı. Döndüğünde de onu evlendirecektim." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim