Heybeliada Çamburnunda önceki gün duran tekneye çarparak İşadamı Ali Küçükoğlu'nun ölmesine 5 kişinin de yaralanmasınaneden olan sürat teknesinde neler yaşanıyordu? Bu konuda www.haberhakkı.com sitesine ihbar yağdı, görgü tanıkları olayı anlattı.

Heybeliada açıklarındaki deniz kazasının yankıları sürüyor. Sürat teknesinin çarpmasıyla  demirli teknedeki Ali Küçükoğlu hayatını kaybetmişti. Küçükoğlu’nun, kamuoyu önüne hiç çıkmayan hırdavatçılar piyasasının çok ünlü bir ismi olduğu öğrenildi.
 
Kazayla ilgili haberhakki.com’a çok sayıda mail ve ihbar ulaşıyor.  www.haberhakki.com ‘a ulaşan son gelen bir ihbar e-mailinde kazaya yol açan sürat teknesinde kavga yaşandığını iletti. Teknedeki bir kadını döven gencin, hızla Küçükoğlu’nun teknesine çarptığını da anlattı. İşte soruşturmayı etkileyecek, ismi bizde saklı tanığın anlatımları:
 
ŞOK İDDİALAR:
 
Olayı yakından gördüm.
 
Vuran tekne Çamlimanına süratli giriş yaptı.
 
Tekneyi kullanan şahıs yanındaki 2 bayandan birini feci şekilde dövüyordu,hırsını alamayıp liman içinde yüksek sürat yapmaya başladı, bu sırada önündeki demir atmış Ali Beyin teknesini farketmeden tam gaza yüklenip arka ortadan direk olarak içeri girerek faciayı yarattı.
 
Daha sonra küçük bir bot ile teknede bulunan 2 bayan başka bir motoryata nakledildi, bu nakilden yaklaşık 15-20 dk sonra kadınların bindiği Sea-Ray marka yaklaşık 12 Metre büyüklüğündeki tekne yavaş hareketlerle limandan çıkış yaptı, liman çıkışında tam yol alarak Ataköy istikametine kaçmaya başladı …

TEKNESİ ALABOLARA OLDU

Heybeliada'da tekne kazasında Ali Küçükoğlu'nun ölümüne tanık olanlar anlattı
 
Öncelikle bu talihsiz olaya Ada Beach’ten şahit olduğumu belirtmek isterim. Olay saat 17:00 civarında Kınalı ada tarafından, Alman Koyuna giren bir surat teknesinin Ali Küçükoğlu’na ait olduğu söylenen (haberinizden öğrendiğim kadarıyla) demir atmış olan teknesine, tam yanından aşırı süratli bir şekilde vurmasıyla meydana gelmiştir. Sarsıntıyla birlikte büyük bir gürültü ve su fışkırması yaşanmış, vefat eden Ali Beyin teknesi aşırı bir şekilde sallanmıştır. (Neredeyse alabora olacak şekilde.)
 
Sonrasında tüm irili ufaklı teknelerin olay yerine gittiğine şahit oldum ve olaya uzak olmamdan dolayı bir süre olayla ilgilenemedim.
 
 YARIM SAAT SONRA İSKELEYE GETİRİLDİ

Olaydan aşağı yukarı yarım saat sonra bir sivil tekne tarafından Ada Beach’in yanındaki iskeleye Ali Beyi getirdiklerini gördüm. Ali Beyi iskeleye getirdiklerinde yanında 25 yaşlarında bir bayan, 45 yaşlarında da ise bir beyefendi vardı. Vatandaşlarımız bilinçsizce yerde yatan Ali Beye yardım etmeye çalışıyorlardı. (Kalp masajı, suni teneffüs gibi..) Sonradan Ada Beach’te eğlenmeye gelen bir hemşirenin yardım etmeye çalıştığını gördüm.
 
Olaya sonradan polis dahil oldu, kalabalığı dağıtmaya ve ilk yardım yapmaya çalıştılar.
 
Ali Bey iskeleye çıktıktan 15-20 dakika sonra deniz ambulansı olaya dahil oldu. Sağlık ekipleri müdahaleye geç kalsalar da Ali Beyi hayata döndürmek için yeteri kadar fazla kalp masajı yaptıklarını ve serum taktıklarını söylemek isterim. Daha sonra 45 yaşlarındaki beyefendi arkadaşının olmaz olamaz diye feryadına tanıklık ettikten sonra ceset torbası getirilerek maktül Ali Beyi kara Ambulansı tarafından olay yerinden götürdüklerini söylemeliyim.
 
POLİSE VE SAVCIYA ANLATIRIM 
 
Sonrasında Kıyı Emniyeti iskeleye gelip hiç yanaşmadan önce Ali Beyin yatmış olduğu iskeleyi videoya çektiler sonrasında da her iki tekneyi de alıp Heybeliada iskelesine götürdüklerini söylemeliyim. Benimde olayla ilgili aklıma takılan bazı şeyler var; maktül Ali Beyin, benim kazadan koptuğum o yarım saatlik dilimde neler yaşadığı, inanın onu hiç bilmiyorum. Bu konuda elinizde bir bilgi varsa beni de aydınlatmanızı rica ederim.
 
Duyarlı bir vatandaş olarak olayla ilgili gerek size gerekse resmi makamlara istediğiniz tüm yardımı seve seve yapmaya hazırım. Sonucunda bende tekne ile Alman Koyuna sürekli gelen bir müdavimim. Bu tür deniz magandalarının ortadan kalkması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım.”

Editör: TE Bilişim