Moskova'da gezinti tekne kazasının motor arızasından olduğu bildiriliyor.

Moskova nehrinde meydana gelen kazaya motor arızasının yol açtığı bildirilirken kayıplara karışan kişinin cesedine de ulaşıldı.

Cesedin tam olarak nerede bulunduğu konusunda tam bir açıklama yapılmazken, tekne kazasında ölen dokuzuncu kişinin 26 yaşındaki Kira Malosay olduğu belirtildi. Son bulunan cesetle beraber toplam 16 kişinin yeraldığı teknede ölü sayısı 9 oldu. 7 kişi ise kaza sonrası sağ olarak kurtarılmıştı.
 
Gezinti teknesinin gece karanlığında yük gemisi ile çarpışması sonrası batması ve 9 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak dava açılırken, ilgili soruşturma da sürdürülüyor.
 
Motor Arızalanmış

 
Soruşturma Komitesi tarafından yapılan son açıklamada ise, kaza anında ani manevra yapan gezinti teknesinin motorun arıza yaptığı ve kazanın teknik bir sorundan dolayı meydana geldiği ve insan faktörünün etkili olduğu üzerinde duruluyor.

Ölen ve sağ kurtulanların listesi yayınlandı

Rusya Soruşturma Komitesi Moskova Daire Başkanlığı,pazar günü Moskova’da Moskova nehri üzerinde Lastoçka adlı gezinti tekne kazasında ölen ve sağ kurtulanların listesi yayınlandı.
 
Yayınlanan listeye göre, 1961 doğumlu teknenin kaptanı Gennadiy Zinger ve 1984 doğumlu Marina Lyutova, 1982 doğumlu Filipp Zoriyan, 1984 doğumlu Galina Volıkina, 1979 doğumlu Elena Streltsova, 1971 doğumlu Oleg İmmamutdinov, doğum tarihi bilinmeyen Sergey Kalinin ve 1985 doğumlu Pavel Dereşov olmak üzere toplam 8 kişi yaşamını yitirdi. 1985 doğumlu Kira Malosay ise halen kayıp ve bu kişinin cesedine henüz ulaşılamadı.
 
Sağ kurtulanların ise 1983 doğumlu Ekaterina Malışeva, 1984 doğumlu Emiliya Safonova, 1980 doğumlu Dmitriy Ovdin, 1980 doğumlu Nevzat Vize (Türk vatandaşı), 1973 doğumlu Dmitriy Bobrov, 1986 doğumlu Magomed Unhayev ve 1983 doğumlu Kemal Torba olduğu belirtildi.
 
Ayrıca, daha önce basında yer alan 2 Türk vatandaşının sağ kurtulduğu konusuna da açıklık getirildi. Gemide bulunan ve sağ kurtulan Türk vatandaşının Nevzat Vize olduğu, başlangıçta Türk vatandaşı olduğu belirtilen Kemal Torba’nın ise Abhazya’da doğduğu ve Türk vatandaşlığının olmadığı ifade edildi.
 
Batan teknede Türk vatandaşı Nevzat Vize’nin doğum gününün kutlandığı vurgulanırken, yük gemisi ile meydana gelen çarpışmada suçlunun batan teknenin kaptanı Gennadiy Zinger’in olduğu üzerinde duruluyor.

Editör: TE Bilişim