KKTC'de dünden itibaren etkili olan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle olumsuzluklar yaşanıyor. Bölge bölge yaşanan su baskınlarının yanında Gazimağusa'da bir yük gemisi karaya oturdu, Girne Limanı'nda deniz feneri yıkıldı, halatları kopan gemiyi tekrar bağlama çalışmaları sırasında biri ağır iki kişi yaralandı.

Gazimağusa'da fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya oturdu.

Gazimağusa Limanı'nda demir atıp bekleyen Tanzanya bandıralı MV Chrisdul isimli ticari yük gemisi, saat 04.00'de fırtına sonucu Palm Beach Hotel yakınlarına kadar sürüklenip karaya oturdu. 8 kişilik mürettebatın Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığı belirtildi. Girne'de ise Limanı'nda demirli Viya Famağusta adlı gemiyi tutan halatların kopması üzerine sağlamlaştırma çalışması yapan iki gemi çalışanı dalga çarpmasıyla denize düştü. Boğulma tehlikesi geçiren iki gemi çalışanı hastaneye kaldırıldı. Girne Limanı'nda deniz feneri aşırı yağış ve fırtına nedeni ile yıkıldı. (Haberler.com)

Gündem Kıbrıs Özel - Okuyucu İhbarı

Ülkede dün öğle saatlerinden beridir devam eden şiddetli yağış ve şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde Mağusa açıklarında Gazimağusa Limanı'na yanaşmaya çalışan bir yük gemisi rüzgarın ve fırtınanın etkisiyle sürüklenerek karaya oturdu. Saat 04:00 sıralarında imdat çağrısında bulunduğu kaydedilen Chrisdul adlı yük gemisi fırtınanın etkisiyle sürüklendi ve Palm Beach Hotel yakınlarındaki kayalık alanda karaya oturdu. Gemi ve içerisindeki mürettebat KKTC Sahil Güvenlik Komutlanlığı yetkilileri tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Elde edilen bilgiye göre gemide bulunan 8 kişilik mürettebat kurtarıldı. Geminin kurtarılma çalışmaları sürüyor.

Editör: TE Bilişim