Su-B Gemisinin Kaptanı Kazayı Anlattı

DenizHaber, dün gece sabaha karşı Ereğli açıklarında batan Ogan Bey  gemisine ilk ulaşan ve gemi kaptanıyla birlikte 3 kişiyi kurtaran Su-B gemisinin kaptanı Hüseyin Bay ile konuştu.

Hüseyin Kaptanın sesi bağırmaktan kısılmıştı. Olay yerinde kazazedeleri kurtarmak için bütün gücüyle bağırmak zorunda  kaldığını ve sesinin bu yüzden kısıldığını söyledi bize Hüseyin Kaptan. Ve olayı anlattı:

“Ogan Bey gemisini sürekli VHF 16. Kanaldan dinliyordum. Geminin durumunun çok ciddi olduğunu son yarım saate kadar anlamadık.  Gemi kaptanı da ilk başlarda gemisi batacakmış gibi konuşmadı, sanki gemi yan yattı ama biz bunu kurtarırız ümidi vardı. Bu şekilde kıyıya kadar ulaşırız inancı vardı. Son yarım saate kadar böyleydi, çünkü gemi ağır ağır yan yattı anladığım kadarıyla.Gemi son yarım saatte işin ciddiyetini anlatınca hemen hareket ettik. Ben gemiye 5,6 mil mesafedeydim. Biz Ereğli açığında tehlikeli madde taşıyan gemilere ait demir yerinde demirdeydik. Sahile 8 gomino kadar mesafedeydik. Bu şekilde hesaplarsak Ogan Bey de sahile 6-6,5 mil mesafedeydi. Ben gemiyi gözle de takip ediyordum ışığı görülüyordu. Ama ne derece yan yatmıştı gözle bunu seçemiyordum.  Sonra birden geminin ışıkları söndü. Ben de demirimi almıştım o sıra ileri tam yol verdim gemiye doğru. Gemiyi kaybolmadan önce AISten de (Otomatik Tanımlama Sistemi) izliyordum. Gözden kaybolduğunda AIS cihazı Ogan Bey gemisinin 7,77 knots hız yaptığını gösteriyordu.  Ben tam yol verdim kaza yerine doğru. Kaza yerine vardığımda, denizin üzerinde 2 tane liferaft gördüm. Liferaftların quick çakarlı işaret fenerleri yanmaktaydı. Yaklaştığımda liferaft olduklarından emin oldum. Denizde yüzen insanlar gördüm. 3 kişi sudaydı 1 kişi ise liferaftın üzerindeydi, o usta gemiciymiş.  Bu kişileri gemiye aldık. 3 kişiyi aldıktan sonra Erdemir 1 römorkörü geldi, onunla birlikte Sahil Güvenlik 86 botu da geldi. Biz aramaya devam ettik. Sabah 06:30’a kadar aramaya devam ettik.”

Hüseyin Kaptana yardım gitmesinde bir gecikme olup olmadığını sorduk. Şöyle dedi:

“Keşke biz de daha önce gitseydik. Ama son noktaya kadar batacağını tahmin etmedik.  Ancak son yarım saatte kaptan batma ihtimalinden söz etmeye başladı.Aciliyeti geç anladık.  Kaptan limana girmek istediğini söylüyordu. Hatta limanda derinlik ne kadar vesaire bunlar da konuşuldu Ereğli Kule ile konuşuyordu.”

-Siz vardığınızda gemi batalı ne kadar olmuştu?

“Biz vardığımızda gemi batalı yarım saat olmuştu tahmin ediyorum.”

-Deniz ve rüzgar durumu neydi o anda?

“Rüzgar fazla yoktu ancak swell tabir edilen solugan dalgalar  vardı. Dalgalar karışıktı nerden geldiği belli değildi. Sahilde daha fazlaydı dalgalar, gemiye doğru ilerledikçe azaldı. Yine de 6-7 bofor büyüklüğüned ulaşan dalgalar vardı diyebilirim.”

-Vardığınızda ne gördünüz? Liferaftta usta gemici olduğunu söylediniz. Kapalı mıydı liferaft? Diğer kişiler suda mıydı?

“Evet vardığımızda Usta Gemici olan Ukraynalı  Gutsal Anatoli liferaftın üzerindeydi.  Ukraynalı Kaptan Yuriy Starchenko da liferafta tutunmuştu. Suya dalıp çıkıyordu, gemiden inerken kafasını vurmuş kaptan hafif yaralıydı. Liferafttaki usta gemici onu sımsıkı tutmuş bırakmıyordu, hayatını o kurtardı. 3. Çarkçı Haluk Düşer de liferafta tutunmuştu, o da 4. Çarkçıyı tutmuştu kurtarmak istiyordu ama 4. Çarkçı hayatını kaybetmişti hayatını kaybeden 2 kişiden biri o. Ben bağırdım bunlara ne yapmaları gerektiğini söyledim kurtarmak için o yüzden bakın hala sesim kısık. Yağmur yoktu ama hava çok soğuktu. Biraz daha gecikseydik kurtulamayabilirlerdi. Denizdeki 4. çarkçıyı Erdemir 1 römorkörü aldı tahmin ediyorum.”

Kaptanın hareketi örnek olacak nitelikte

Kaptan Hüseyin Bay, bize bütün bunları denizcilere mahsus efendilik ve alçakgönüllülükle anlattı. Yaptıklarının görevi olduğunu hiç tereddüt etmeden olay yerine koştuğunu söyledi.

Bartın'dan İstanbul'a gidiyormuş Hüseyin kaptan. Yolda hava raporlarından fırtına çıkacağını anlamış. "Hemen Ereğli önlerine demirledim, sonra fırtına çıktı. Orada bekliyordum. Devamlı çevreyi de gözlüyordum" diyor.

"Tedbirli bir kaptan gibi hareket ettiğini" söyledik. "Durumun aciliyetini geç anladıklarına" hayıflanıyordu. Olay yerine ilk intikal etmiş olmasına rağmen, "daha evvel gitseydik keşke" üzüntüsündeydi.

Kaptan Hüseyin Bay'ın yaptıkları örnek olacak nitelikte. Biz de kendisine tüm denizciler adına teşekkür ettik.

Deniz Ticaret Odamıza  bu kahraman kaptanı en kısa zamanda bir plaket ile onurlandırmasını öneriyoruz.  DenizHaber.Com olarak biz de lk fırsatta bunu yapmak isteriz.

Editör: TE Bilişim