Batmayan Gemiyi Terk Ettiler...

DenizHaber.Com'a ulaşan bilgilere göre,  Kamboçya bayraklı Al Zahraa adlı gemide dün gece yaşananların denizcilik adına komedi türünden olaylar olduğu anlaşıldı. Olaylar şöyle gelişti:

Al Zahraa gemisi, Saat 21:00’da batma tehlikesiyle KEGM,  Liman Başkanlığı, Acente ve civardaki gemilerden yardım talebinde bulundu.

Gemi kaptanı, geminin  10 derece sancağa yatmış durumda olduğu gerekçesiyle "gemiyi terk" emri verdi. Bu esnada hava ve deniz tamamen sakin durumdaydı.

Gemiyi terk emriyle birlikte panikle tüm can filikaları denize indirilerek  ve cansalları atıldıktan sonra personel gelen acenta motoruna bütün şahsi eşyaları ile bindi.

Olaydan hemen sonra ise geminin genel İstanbul acentesi müdürü Kaptan Mustafa Can beraberinde Kaptan  İhsan Ünal, Elk Müh Serdar Beyhan ve İTÜ Dn Fak Mk Stajyeri Nuri Can’la öncelikle gemiye acil durum tespiti için saat 21:50 de çıktıklarında , geminin sadece 5 derece sancağa yatmış olduğu belirlendi.

Ayrıca  geminin draftlarının , ballast seviyelerinin , ambar sintine seviyelerinin değişmediği, geminin su almadığı anlaşıldıktan sonra  geminin batma tehlikesinin söz konusu olmadığı ortaya çıktı.

Gemide herşeyin normal olduğu belirlendikten sonra Gemi personeli 22:30 sularında gemisine davet edildi.

Gemiye dönme haberi Suriye li Yasser kaptanda şok etkisi yaratt, heyecanlanan kaptan Yasser Hrishieh bayıldı.

Suriyeli Yasser Kaptan hastaneye kaldırılıp sakinleştirici yapılıp saat 0500 sularında herşeyin neta olduğu gemisine döndü.

Personeli gemiye çıkma konusunda ikna eden Kaptan Mustafa ve Nuri Can ballast ( Suriyeli personelin söylediği gibi kurtarma) operasyonunu başarıyla tamamlayıp geminin meylini sıfırlayarak gece 0500 sularında tüm ballast valflerini kilitleyerek gemiden ayrıldılar.

Gemi 1100 sularında tahliye etmek üzere demir aldı ve biraz önce rıhtıma yanaştı.

Armatörün tüm mürettebatı 04.01.2012 tarihinde memleketine ödül olarak yollayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim