Moskova, dün geceyarısından hemen sonra Moskova Nehri'nde meydana gelen bir kazanın haberiyle sarsıldı. Saat 00.50 sıralarında kaptan ve 16 yolcusuyla nehirde bir yaş günü partisi için tura çıkan "Lastoçka" adlı gezi teknesi, karanlıkta yük taşıyan "Oka" adlı bir mavnaya çarptı. Tekne battı, ilk verilere göre 5 kişinin cesedi bulundu. Yolcular içinde Türk vatandaşları da vardı... 4 kişi hala kayıp. Açıklanan isimler var... İşte ayrıntlar:

Moskova Nehri'nin şehir merkezinden geçen bölümünde, MGU Üniveristesi'nin aşağısındaki  kısımda meydana gelen olayın, karanlıkta tekne kaptanının mavnayı görmemesinden kaynaklanmış olabileceği sanılıyor.

Kısa sürede batan gemiyle beraber kaptan dahil 16 kişi de sulara gömüldü.  6 kişi kurtarıldı, 5 kişinin cesedi bulundu, kalanlar hala aranıyor. Sağ kurtarılan yolculardan ikisinin Türk vatandaşı olduğu açıklandı. Bu kişiler polis kayıtlarına Nevzat Vaiz (1980 doğumlu) ve  Kemal Torba (1984 doğumlu) olarak geçti.

Bu arada gemide ABD vatandaşlarının da olduğu belirtiliyor.

Polis, cesetleri bulunan beş kişinin kimliği konusunda henüz bilgi vermedi.

Görgü tanıkları, kazadan önce teknenin nehirde sürekli daire çizerek gösteri yaptığını anlattılar. Yaş günü kutlaması sırasında herkes eğlenirken kaptanın büyük mavnayı karanlıkta göremeden çarptığı sanılıyor..

Moskova nehrinde gezi yapan Lastoçka isimli tekne dönüş yaptığı sırada bir mavnaya çarptı. Kazadan hemen sonra batmaya başlayan teknede bulunan 17 kişiden 7’si kurtarılırken 7 kişi öldü. Geri kalan kişilerinin akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Olay yerinde arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yolcuların çoğunun eğlendiği sırada olayın meydana geldiği ve içlerinde yabancılar olduğu bildirilirken, kurtarılan 7 kişi arasında Kemal Torba isimli 1984 doğumlu bir Türk vatandaşı da var. Kurtarılan yolculara ilk müdahale yapılıp hastaneye kaldırılırken durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Batan teknenin bulunduğu Vorobyovskaya Naberejnaya Moskova nehrinin en karanlık kısımlarından birisi olduğu ve teknede o anda kutlama yapıldığı için mavnanın fark edilmediği bildirildi.

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı Moskova Daire Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak bir açıklama yapılırken, batan gemide 17 kişinin bulunduğu, 7 kişinin kurtarıldığı, kurtarılanlar arasında 2 Türk vatandaşının bulunduğu belirtildi. Şu an için 7 kişinin cesedine ulaşılırken, ölü sayısının 9 veya 10’a çıkabileceği belirtildi.

Olay yerinde kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Editör: TE Bilişim