Rusya'nın Volga Nehri üzerinde "Bulgaria" adlı yolcu gemisi battı. Gemide bulunan 33'ü personel 173 kişiden, 84'ünün kurtarıldığı açıklandı. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı 167 yolcunun kurtarıldığı ile ilgili bilgileri düzeltti.

Olağanüstü Hal Bakanlığı Volga Bölgesi Sorumlusu Oleg Zugeyev Ria Novosti haber ajansına verdiği bilgide, Arabella adlı geminin 82 yolcuyu kurtardığını, bölgeden geçen diğer gemiler ve yardım botları ile birlikte toplam 167 yolcunun kurtarıldığını söylemişti. Ancak daha sonra gelen haberde kurtarılan yolcu sayısının 84 olduğu ifade edildi. Birinin yaşamını yitirdiği gemide halen 88 yolcudan haber alınamıyor.

Geminin Moskova saati ile 13:58'de Tataristan Cumhuriyeti'nin Kansko-Ustinovski bölgesi Syukeyevo kasabasına yakın bir alanda battığı ifade edildi.

Bir helikopter ve iki kurtarma botunun kaza bölgesinde halen çalışmalarını sürdürüyor.

Çift katlı yolcu gemisinin Tataristan'ın Bolgar kasabasından başkent Kazan'a doğru hareket halindeyken battığı belirtiliyor. Bulgaria isimli geminin batmasının nedenleri ile ilgili incelemeler sürüyor.

Uzmanlar yolcu gemisinin inşası itibari ile alt kısmından alacağı küçük bir hasar sonrası birkaç dakika içinde sularla kaplanabileceğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim