Türk bandıralı Saffet Bey isimli Ro-Ro gemisi gemi dün sabahın erken saatlerinde Yunanistan’ın Lakonia bölgesinde Malea Burnu yakınlarında karaya oturdu. Lakonia’nın Profitis İlias yerleşim biriminde yaşanan olay sırasında yaralanan olmadı.

Ro-Ro tipi “Saffet Bey” adlı Ro-Ro gemisi, Türkiye’nin Çeşme limanınavarmak üzere İtalya’nın Trieste limanından yola çıkmıştı. Gemide 22 kişilik mürettebat ve dört yolcu bulunuyor.

Karaya oturuşu sırada büyük bir gürültü ile kayaları da sürükleyen gemi, köy sakinlerinin evlerinden dışarıya çıkmasına yol açtı. Köylüler bir anda geminin neredeyse avlularına kadar ulaştığını gördü.

Geminin tam yol karaya gittiği tahmin ediliyor. 

Kaza nedeni ise henüz bilinmiyor. 

Geminin karaya gittiği bölgenin doğal bir liman olduğu ancak sahil ve dip yapısı olarak kayalıklı bir bölgede olduğu bildirildi. 

Olay sırasında deniz kirliliği yaşanmadığı Neapolis Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın olayla ilgili önsoruşturma başlattığı öğrenildi. Geminin denize açılması ise yasaklandı. 

Saffet Bey, Ulusoy Denizcilik firmasına ait 1987 yılında Danimarka'da inşa edilmiş 163 metre uzunluğunda Türk Bayraklı Ro-Ro yolcu gemisi. 



 

Editör: TE Bilişim