Son yapılan açıklamalara göre önceki gece Ankara Feribotu ile çarpıştıktan sonra batab Reina 1 adlı Türk gemisinin 10 kişilik mürettebatından 8'i halen kayıp ve kayıp mürettebattan ümitler kesiliyor.

Barbaros fırkateynimizin yarın sabah saatlerinde kaza bölgesinde aramalara başlayacağı bildiriliyor.

Ancak şu ana kadar sadece gemi kaptanı Ahmet Bal ve 2. kaptan Ahmet Soytürk kurtarılabilmiş durumda. Her iki kazazedeyi de kazadan sonra Ankara feribotu kurtardı.

Arnavutluk Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı, Artur Mecollari,  Reuters'a yaptığı açıklamada "Sadece bazı can yelekleri ve geminin can filikasını bulabildik. Gemi tam bordasından öldürücü yara almış, 9 dakika içerisinde de batmış" dedi.

Rusya'nın Novorossiysk limanından yüklediği 3 bin 100 ton alüminyum ile Karadağ'ın Bar Limanı'na gitmekte olan Reina 1 gemisinde tamamı Türk Vatandaşı 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Reina 1 gemisinin 2. Kaptanı Ahmet Soytürk hastanede yaptığı açıklamada Ankara feribotunun küçük gemilerie çarptığını ve kazadan sonra kendisinin alarm sirenlerini çalıştırdığını söyledi.

2. Kaptan, "Gemi bir an durdu, sonra da kısa sürede battı. Gemi üzerinde mürettebattan kişiler gördüm, batarken vakumlu hava dışarı çıktı" dedi. 2. kaptana göre her şey kısa bir sürede olduğundan çoğu kimse kaçma fırsatı bulamadı. Ama "3-4 kişi dışarı çıkmmış olmalı" diyor.

Hava ve deniz  koşullarının elverişsiz olduğu bölgede bir Arnavutluk sahil güvenlik botu, liman kurtarma botları, bir İtalyan muhafız botu ve bir Arnavutluk ordusuna ait helikopter arama çalışmaları yürüttü.

Arama çalışmaları öğleden sonra devam etti.

Öğle sularında Ankara Feribotu yoluna devam etti.

Arnavutluk Ulaştırma Bakanı, kazanın araştırıldığını ama ilk belirlemelere göre insan hatasından meydana geldiğinin düşünüldüğünü söyledi.

Editör: TE Bilişim