Pilot botu "Pilot L242", Finlandiya Körfezi'nde battı

 Pilot botu "Pilot L242", 7 Aralık 2017'de, Borgå deniz fenerinin güneyindeki Porvoo'da saat 16.58'de alabora oldu ve olay esnasında iki mürettebat kayboldu.

Seanews'da yeralan bir habere göre Pilot botu "Pilot L242", 7 Aralık 2017'de, Borgå deniz fenerinin güneyindeki Porvoo'da saat 16.58'de alabora oldu ve olay esnasında iki mürettebat kayboldu.

Tekne "Sten Nordic" adlı gemiden bir pilot almak üzere göreve çıkmıştı. Gece yarısından kısa bir süre önce Sahil Güvenlik tekneyi düzeltmeye çalışırken tekne battı. Sahil Güvenlik "Turva" adlı büyük güvenlik gemisi ile beraber Borga ve Sveaborg'tan yardım için tekneler çağırdı.

Ayrıca Helsinki ve Turku'dan kurtarma helikopterleri ve dalgıçlar da arama ve kurtarma çalışmalarına katıldılar. Rüzgarın kabarttığı deniz operasyonu zorlaştırdı. Batığa dalan dalgıçlar ölü mürettebatın cesetlerine ulaştı. Enkaz, en erken hava şartlarına uygun olarak 11 Aralık'ta çıkarılacak. Yetkililer teknenin pilotu ticari gemi "Sten Nordic" den almak üzereyken alabora olduğunu söyledi. Bu esnada pilot halen gemideyken, pilot teknesinde 2 müterrebat bulunuyordu.

Tekneler Emsalö pilot istasyonundan yola çıktı. Kazanın nedeni hala belli değil.

Editör: TE Bilişim