"ORUÇ REİS" Kilyos'ta  Karaya Oturdu

Kilyos önlerinde demirli bulunan "Oru Reis" (PAPUR) adlı gemi, demir alıp ilerlemeye makinelerinin gücü yetmeyince karaya sürüklendi.

Geminin satış işlemleri sonrası adının PAPUR olacağı, ancak bu değişikliğin henüz gerçekleşmediğinden halen geçerli adının ORUÇ REİS olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili ilk bildirilerde geminin adının PAPUR olduğu belirtilmişti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce kazayla ilgili yayınlanan duyuru ve fotoğraflar aşağıdadır:

GEMİ ADI : ORUÇ REİS
BAYRAK : TC
TİPİ : TANKER
YÜKÜ : BOŞ
MMSI : 671107000
IMO : 6502878
ÇAĞRI ADI : 5VANY
BOY : 54
EN : 9
DRAFT : 3,2
GRT : 496
NET : 317
OLAY YERİ : KİLYOS
PERSONEL : 7


19.01.2010 tarihinde Karadeniz Ereğli- Köstence seferini yapmakta iken Kilyos önlerinde demirleyen, ilk beyanlarda Bayrağı TOGO isminin PAPUR olduğu, ancak bu değişikliğin satış işlemleri sonrası yaplacağı öğrenilen, Türk Bayraklı ORUÇ REİS isimli tankerin demir tarayarak sürüklenmesi ve yardım talebinde bulunması üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen Kıyı Emniyeti 10 hızlı tahlisiye botu, Kurtarma 3 ve bilahare Kurtarma 1 römorkörleri derhal olay mahalline sevk edilmiştir.


Kazazede gemi sahile yakın mesafede demirli ve makinesi çalışır vaziyette olmasına rağmen demir alıp ilerleyememiş, kuvvetli rüzgar ve ağır denizler ve anılan bölgedeki derinliklerin yeterli olmaması nedeniyle gemiye halat verme mesafesine kadar yaklaşılamadığından da, demir tarayan gemi saat 13:55’te karaya oturmuştur.

Gemi personelinin kara tahlisiye ekiplerince tahliye çalışmalarına başlanmış, ilk personel 14:50'de alınmıştır.
15:30 itibari ile kazazede gemide bulunan 7 personelin tümü tahliye edilmiştir.




Editör: TE Bilişim