Orçun-C Mürettebatı Böyle Kurtarıldı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri, Kilyos önlerinde karaya çıkarak ikiye bölünen geöide mahsur kalan mürettebatı böyle kurtardı...

İşte Kıyı Emniyeti Genel Müdürliği'nce yapılan en son açıklama ve fotoğraflar....

GEMİ ADI : ORÇUN C
BAYRAĞI : MOLDOVA
IMO NO : 7709344
ÇAĞRI ADI : EREF
GEMİ TİPİ : KURU YÜK
GELDİĞİ LİMAN: NIKOLAEV UKRAYNA
GİTTİĞİ LİMAN: GEMLİK
BOY : 145,52
EN : 21,04
DRAFT : 5,00
GRT : 10316
NET : 5657
DWT : 16950
YAPIM YILI : 1978
YÜKÜ : BOŞ
YAKIT : D/O 25 MT F/O 96MT
PERSONEL : 21 PERSONEL (17 TÜRK - 4 GÜRCÜ)
ACENTA : DEMSA DENİZCİLİK VE TİCARET LTD.ŞTİ.
OLAY YERİ : KİLYOS GÜVEN BURNU

19.01.2010 tarihinde İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerinin çağrılarına cevap vermeyen ve Kilyos önlerinde demirleyen Moldova bayraklı ORÇUN C isimli gemi demirledikten sonraki çağrılara da cevap vermemiş, bilahare demir tarayarak saat 03:00’da Kilyos güven burnunda karaya oturmuştur.
İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen derhal Kurtarma 3, Kurtarma 4 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti 1 ve Kıyı Emniyeti 10 hızlı tahlisiye botu olay mahalline sevk edilmiştir.


Kuvvetli kuzey rüzgarları ve ağır denizler nedeniyle 2 numaralı ambarına isabet eden kısmından kırılan kazazede gemi personelinin denizden tahliyesi mümkün olmadığından kara tahliye ekiplerince tahliye için varagele sistemi kuruldu. ancak personel gemiden ayrılmayınca helikopter talep edildi. hava şartları nedeniyle helikopter havalanamadığını bildirdi.

Bunun üzerine gemi kaptanı personelin karadan tahliye edilmesi için ikna edildi ve saat 08:14’de ilk personel gemiden alındı.


Aynı zamanda saat 06:00 itibari ile bölgede gemiden kaynaklı kirlilik olduğu gözlemlenmiştir. ancak hava muhalefeti nedeniyle şu an için herhangi bir müdahale imkanı bulunmamaktadır.





Editör: TE Bilişim