Ölen ve Yaralananların İsimleri Belli Oldu

İspanya'nın Cadiz kenti açıklarında demirli bulunan Türk gemisi Kemal Ka'nın  tankında zehirlenerek yaşamını yitiren kişinin  Güverte Lostromosu Mustafa A. Karadaş olduğu öğrenildi.

Güverte Lostromosu Mustafa A. Karadaş'ı kurtarmak için tanka giren ancak aynı şekilde zehirlenen 2. Kaptan Rasim Zeki Çavga (İTÜ DF GV 1992 Mezunu)  ve Usta Gemici  Salih Özdemir'in hastanede ve yoğun bakımda  tutulduğu gelen bilgiler arasında.

Şirket DenizHaber'e Açıklama Yaptı

Öte yandan, Trans Ka Tanker İşletmeciliği Tic. Ltd. Şti. kazayla ilgili DenizHaber'e açıklamada bulundu.

Açıklamada, ölüm ve yaralanmaların zehirlenme nedeniyle olduğu, gemide herhangi bir patlama meydana gelmediği vurgulandı.

Açıklamada şöyle deniliyor:

"Kemal KA gemisi İspanya Cadiz açıklarında boş olarak yük beklediği sırada Kaptan raporuna istinaden Gemi Personel Kazası olduğu bilgisi aşağıdaki şekilde alınmıştır.

10.06.2010 tarihinde 13:30 Yerel Saat itibariyle, bir personelin Gemi tankının içine düştüğü  daha sonra onu kurtarmak amacı ile diğer iki personelinde tanka girdiği ve hepsinin birliktebaygın halde tankın içinde bulunduğu görülmüş. Daha sonra baygın personeller diğer gemi personeli tarafından güverteye alınmıştır. Gemide ilk müdahale yapıldıktan sonra dışarıdan Ambulans Helikopter çağrılarak Hastaneye sevk edilmişlerdir.

Daha sonra Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre bir personelimizin hayatını kaybettiği diğer iki personelimizin de tedavilerinin devam ettiği bildirilmiştir."

Editör: TE Bilişim