Zeytinburnu açıklarında demirli olan Kamboçya bayraklı "Tallas" isimli gemi İstanbul'da etkili olan kuvvetli lodosun etkisiyle Pazar gecesi (04.02.2018) saat 01.00 sularında demir tarayarak Zeyport limanına yaslandı.

Denizhaber.com'un Liman Müdürü Şahin Aktan'dan aldığı bilgiye göre şu anda Zeyport rıhtımına yaslı durumda olan gemiye hava şartları nedeniyle römorkör yanaşamıyor.. Aktan ayrıca geminin kıç taraftan kayalara baş taraftan ise rıhtıma yaslandığını, altında yırtık oluşmuş olabileceğini, bu nedenle sabah Kıyı Emniyeti tarafından sualtı sörveyinin yapılmasının ardından tekrar demiryerine çekilebileceğini belirtti.

Geminin sürüklenme anında denizde bulunan diğer gemilere çarpmaması muhtemel bir faciayı da önledi. Ayrıca yakıt tankının boş olması sebebiyle yakıt sızdırma ihtimalinin de olmadığı öğrenildi.

2015 yılında mürettebatı tarafından terk edilen ve bu süre zarfında Zeytinburnu açıklarında demirli olan geminin geçen yıl da yan yattığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldığı biliniyor.

Denizhaber.com özel haber

Editör: TE Bilişim