SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Costa Concordia'nın Giglio sahillerinde karaya oturması ve bir deniz faciasına yol açmasının yıldönümünde italya sahillerinde bu kez bir yük gemisi karaya oturdu. M/V Sigma aflı 128 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Livorno sahillerinde karaya oturdu.  Gemide 18 kişilik mürettebat bulunuyor.

İlk raporlara göre, gemi, fırtına şiddetinde esen rüzgar nedeniyle sürüklendi.  128 metre uzunluğundaki yük gemisi, Livorno limanına demirliyken kaba denizler ve güçlü rüzgarlar onu kıyıya sürükledi. Liman tarafından, kurtarma işlemlerinin koordinasyonu yapıldı; mürettebat arasında kişisel yaralanma olmadığı bildirildi. Mürettebat henüz tahliye edilmedi ancak talep geldiğinde tahliye edilmeleri için helikopter hazır bekletiliyor. 

Geminin sürüklendiği bölgede suların sığ olduğu bu nedenle ne römorkörlerin ne de hızlı tahlisiye botlarının bölgeye yaklaşamadığı bildirildi. 

Gemi halen pruvası sahile dönük, kayalık deniz yatağında karaya oturmuş durumda; kordon boyunda en yoğun yürüme noktası önünde  kıyıdan sadece birkaç düzine metre açıkta bulunuyor.

Editör: TE Bilişim