Yılport'taa MSC ye ait konteyner gemisi yanaşma manevrası esnasında rıhtıma çarpması neticesinde bordasında yırtılma meydana geldi ve fuel oil sızıntısı oluştu.

Pire Limanı'ndan, İzmit Yılport Limanı'na sefer yapan 275 metre boyunda, 40 metre genişliğinde ve 4 bin 360 TEU taşıma kapasitesine sahip MSC KATYAYNI isimli Panama bayraklı konteyner gemisi, yanaşma operasyonu sırasında iskeleye bindirdi.

Kaza saat 08.00 sıralarında, Dilovası ilçesinde bulunan İzmit Körfezi kıyısında bulunan bir limanda meydana geldi. İskeleye yanaşmak isteyen 'MSC Katyaynı' adlı yük gemisi iskeleye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle hasar alan geminin yakıtı İzmit Körfezi'ne sızdı. İskelede bulunan görevliler hemen durumu Liman Başkanlığı'na bildirdi. Olay yerine gelen ekipler iskele çevresine bariyerleri çekerek yakıtın dağılmasını önlemeye çalıştı.

Ekipler, kirliliğin yayılmaması için denize bariyer çekti. Gemi ile liman arasındaki kirlenen bölgeye yağ emici maddeler atıldı.

Geminin yakıt tankının boşaltılması için çalışmaların başlatıldığı, sızıntının engellendiği ve denize sızan akaryakıtın temizlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından liman ve çevresi deniz uçağıyla denetlenirken, gemiye cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Diliiskelesi bölgesindeki tüm rıhtımlara yanaşma, kalkma, yükleme boşaltma işlemleri liman başkanlığıi tarafından askıya alındığı bildiriliyor. 

Editör: TE Bilişim