360 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük konteyner gemilerinden birisi olan MSC Luciana, Antwerp yakınlarında karaya oturdu. Geminin kurtarılmasına çalışılırken, 7 metreye varan gel-git olayının görüldüğü bölgede suların çekilme periyodunda olması, kurtarma yardım ekiplerini endişelendiriyor. 

MSC Luciana,  Antwerp (Anvers)-Felixtowe seferini yapmaktaydı. Limandan kalktıktan sonra Anvers'i Kuzey Denizi'ne bağlayan Westerschelde adlı geniş deniz kanalına giren gemi, 19 Eylül günü saat sabah 08:30 sularında makine arızası yaptı, kumanda altında olmaksızın sürüklenen gemi  kılavuz kaptanın tüm önleme çabalarına rağmen kanal kıyısındaki kum bankına oturdu.

Amsterdam'ın 87 Deniz Mili Güney Batısında olan Westerschelde, dünyanın trafiği en yoğun suyollarından birisi. 

MSC Luicana karaya oturduktan sonra Multraship'e ait 6 römorkör gemiyi kurtarmaya çalıştı ancak ilk denemeler başarısız oldu.

Suların çekiliyor olması da kurtarma ekiplerini endişelendiriyor. Suların tekrar yükselinceye kadar kurtarılmasının mümkün olmayacağı tahmin ediliyor. Suların bu akşam 19'dan itibaren yeniden yükselmeye başlayacağı bildiriliyor. 

Editör: TE Bilişim