MSC India'da Filika Kazası: 2 Gemici Öldü

İsveç kaynaklı haberlere göre, dün Baltık Denizinde İsveç’e ait adalardan Oland açıklarında “MSC India” adlı 1991 yılı yapımı konteyner gemisinde filika talimi esnasında meydana gelen kaza neticesinde 2 gemici hayatını kaybetti, 1 gemici ağır yaralandı.

Filikada 3 kişi bulunmaktaydı. Filika  denize indirilmeye çalışılırken bosalarından boşaldı ve 10 metre yükseklikten denize düştü.

Filikada bulunan 3 gemiciden birisi kaza yerinde hayatını kaybederken yaralı 2 gemici hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 2 gemiciden birisi de hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı gemicinin ise durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı gelen haberler arasında.

Kaza, Oland adasının 28 deniz mili güneyindeki uluslar arası sularda ancak İsveç münhasır ekonomik bölgesinde 9 Ocak Çarşamba günü (Dün) öğleden sonra meydana geldi.

Bölgede deniz koşullarının kötü olduğu ve rüzgar hızının saniyede 10 metre olduğu bildirildi.

Kazanın nedeni araştırılıyor.

Hayatını kaybeden gemicilerin Hindistan ve Pakistan uyruklu oldukları öğrenildi.

Son yıllarda filika talimleri esnasında meydana gelen kazalar endüstrinin dikkatini filikalara çevirdi. Filikaların daha güvenli hale getirilmesi için nelerin yapılması gerektiği tartışılıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim