Smit Salvage kurtarma yardım firması tarafından Atlantik'in ortasında yanmakta olan konteyner gemisi MSC Flaminia'ya tahsis edilen iki römorkörden ilki dün akşam yanan geminin yanına ulaştı.

Fairmount Expedition adlı römorkörün geminin bulunduğu bölgeye ulaşmasından bir kaç saat önce de Hanjin Ottawa adlı konteyner gemisi yanan geminin yakınından geçti.

Hanjin Ottawa gemisinin armatörü NSB firmasından  yapılan açıklamaya göre yangının gemiye verdiği hasar belirsiz. Ancak çekilen fotoğraflar, geminin üst yapılarının, makine dairesinin, baş ve kıç üstünün patlamadan veya yangından doğrudan etkilenmediğini gösteriyor.

Çekilen fotoğraflar geminin vasatından kesif bir duman çıkışı olduğunu gösteriyor. 

Öt yandan ikinci bir römorkörün de MSC Flaminia'ya yakın olduğu bidirildi. NSB tarafından yapılan açıklamada geminin yangın söndürüldükten sonra nereye çekileceğine henüz karar verilmediği belirtildi.

Mürettebattan birinin öldüğü, diğerinin kaybolduğu, 3 denizcinin ise yaralandığı patlama ve yangın olayının nedeni ise belirlenmiş değil. 

Gemiden kurtarılan ve kazayı yara almadan atlatan mürettebatın ise kendilerini kurtaran tankerle birlikte İngiltere'nin Falmouth Limanına gitmekte oldukları öğrenildi. 

Mürettebat erken mi terketti?

MSC Flaminia gemisinin çekilen fotoğrafları 'acaba mürettebat gemiyi erken mi terketti' sorusunun da sorulmasına yol açtı.

Çekilen fotoğraflarda mürettebatın gemiyi acilen terketmesi için bir durumun olmadığı iddia ediliyor.

Sigorta firmasının bunu nasıl değerlendireceği ve 'mürettebat gemide kalıp yangınla mücadele etseydi meydana gelecek olan hasar ile terkettikten sonra meydana gelen hasar' arasındaki farkın tartışılabileceği belirtiliyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim