Mersin-D Gemisinin Yakıtı Alındı

Bandırma yakınındaki Mola Bankında karaya oturan Mersin-D adlı geminin ambarına su girişi olduğu ve batma riski bulunduğundan tanklarındaki yakıt ve yağ tahliye edildi. Geminin mürettebatı da kendi istekleri üzerine tahliye edildi.

949,96 MTon küspe yükü ile Ukrayna / Kherson' dan Bandırmaya giden Türkiye bayraklı MERSİN D isimli gemi 09.02.2010 tarihi saat 15:30'da Bandırma Mola Bankında karaya oturmuştu.

Kazazede gemi kaptanlığının talebi doğrultusunda 10.02.2010 tarihi saat 15:00'da T.O.F. Kurtarma Yardım anlaşması imzalanmış ve Kıyı emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbulda konuşlu GEMİ KURTARAN kurtarma gemisi olay mahalline sevk edilmişti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce bugün yapılan açıklamada, geminin karinası ve ambar hizasındaki yaarlar nedeniyle balast tanları ve ambara su girişi olduğu belirtildi.. Gemideki meyilin atrması ve kötü hava koşulları nedeniyle geminin batma riski bulunduğundan,11.02.2010 tarihinde gemi personelinin talebi üzerine, mürettebatın KIYI EMNİYETİ botu tarafından tahliye edildiği açıklamada yer aldı.

Açıklamada, aynı zamanda, gemideki yakıt ve yağlama yağının da tahliye edildiği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim