Lübnan açıklarında gemi battı: 63 kayıp

Lübnan açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle batan Panama bandıralı geminin kayıp 83 personelinden 20'sinin kurtarıldığı belirtildi.

Lübnan televizyonlarında kurtarma ekiplerinden alınan bilgiye dayanılarak verilen haberlerde, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinin yaklaşık 11 deniz mili açıklarında akşam 19.30 saatlerinde batan Panama Bandıralı ''Danny Two'' isimli canlı hayvan taşıyan gemideki denizcileri kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Trablus limanından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Lübnan Deniz Kuvvetleri ile UNIFIL'e bağlı olarak Lübnan açıklarında devriye görevi yapan hücumbotların katıldığı kurtarma çalışmaları sırasında, 16 denizcinin Suriye gemisi tarafından, 4 denizcinin ise Lübnan deniz kuvvetleri tarafından kurtarıldığı kaydedildi.

Lübnan Haber Ajansı ise gemi personelinin büyük çoğunluğunun Filipinli ve Pakistanlı olduğu yönünde bir haber yayınladı.

Yetkililer geminin gideceği istikamet konusunda net bir bilgi edinilemediğini açıkladılar.

Lübnan'da son günlerde etkili olan kötü hava şartları yüzünden, Togo bandıralı bir gemi de batmış ve gemi personelinden birçok kişi kaybolmuştu.(aa)

DenizHaber.Com2un notu:Haber anadolu ajansı haberi olduğı için içeriğine dokunmadık. ancak araştırmamızda batan gemi adının Danny F II. olduğunu belirtiyoruz

 

Editör: TE Bilişim