Libya'da Batan Geminin Yakınlarından Flaş İddia: Libya'nın Özel Arama Ekipleri Yokmuş

Libya'da batan geminin çarkçıbaşı İbrahim Öztürk'ün kızı, "Libya'nın arama kurtarmada özel bir birimi yokmuş. Devletimizden talebim babamın bize canlı ya da cansız teslim edilmesi." dedi.

Libya açıklarında 16 Mart'ta batan Tınaztepe isimli geminin kaptanı ile çarkçıbaşı İbrahim Öztürk'ten 4 gündür haber alınamadı. Aileler umutlu bekleyişlerini sürdürürken Öztürk'ün kızı Dilara Öztürk, "Libyanın arama kurtarma konusunda özel bir biriminin olmadığını biz kayıp yakınları olarak yeni öğrendik. Talebimiz devletimizin Libya'ya arama kurtarma gemisi göndermesi, babamın canlı ya da cansız olarak bir an önce bize teslim edilmesidir." dedi.

"İLK GÜN SONUNDA 8 KURTULAN 5 KAYIP VARDI"

Batan geminin çarkçıbaşı İbrahim Öztürk'ün kızı 4 gündür yaşananlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Devletten yardım talebinde bulunan acılı kızın sözleri şöyle: "İlk gün olumsuz hava koşulları öne sürülerek sadece deniz yüzeyinde arama yapıldı, botla kıyıya 6 kişi çıkartıldı. Kurtulanlar oldu, 7 kişi kayıp bilgisi verildi. Gece yarışı 23:00 civarında ise 2 kişinin daha kurtulduğu bilgisi şirket tarafından bize bildirildi. ilk gün sonunda 8 kurtulan, 5 kayıp vardı.

"İKİNCİ GÜN SONUNDA 7 KURTULAN, 4 ÖLÜ, 2 KAYIP VARDI"

2. gün, gece yarısı kurtulanlardan birinin öldüğü bilgisi geldi. Akşama doğru ise 3 kişinin cesedi kıyıya vurdu. 2. gün sonunda 7 kurtulan, 4 ölü, 2 kayıp vardı.

"ÜÇÜNCÜ GÜN BOŞ GEÇTİ"

3. gün, 2 kayıp için denize dalgıç gireceği bilgisi verildi. Öğleden sonra şirket yetkilisi ordu ve emniyet yetkililerinden izin alınamadığı tarafımıza bildirildi. Aynı anda Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ana arama kurtarma merkezi, şirketin dalgıç temin edemediğini bildirdi. 3. gün boş geçti.

(Çarkçıbaşı İbrahim Öztürk) "DALGIÇLAR BATIĞI BULAMAMIŞ"

Bugün ise dalgıçlar geminin battığı düşünülen yere dalış yapmışlar ancak batığı bulamamışlardır. Yarın batığın yeri tespit edilerek yeniden deniz içinde arama yapılacakmış.

"LİBYA'NIN ARAMA KURTARMA KONUSUNDA ÖZEL BİR BİRİMİ YOKMUŞ"

Libya'nın arama kurtarma konusunda özel bir biriminin olmadığını biz kayıp yakınları olarak yeni öğrendik. Ama bizim devletimizin özel arama kurtarma birimimiz, personelimiz, teçhizatımız var. Talebimiz devletimizin Libya'ya arama kurtarma gemisi göndermesi, babamın canlı ya da cansız olarak bir an önce bize teslim edilmesidir."

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim