SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Kuzey Kore'ye ait  kargo gemisi Jeong Gen (6558 ton, 26 mürettebat), Nagasaki eyaletindeki Fukue Adası güneyinde önce yan yattı, daha sonra 12 Aralık günü saat 05.45'te battı. Tamamı Kuzey Kore vatandaşı olan 26 kişilik mürettebat  iki Japon devriye botu tarafından güvenli bir şekilde kurtarıldı.

11 Kasım'da saat 04.55'te Japon Sahil Güvenlik birimlerine, Fukue Adası'nın yaklaşık 60 km güneybatısındaki yelkenli bir gemiden bir kargo gemisinin  tehlike uyarısı iletildi.

Kurtarma faaliyetleri devriye tekneleri ve uçaklarla başladı. Mürettebat gemiyi can filikası ile terketmişti. Gemi Fukue Adası'nın yaklaşık 30 km güneydoğusundaki deniz alanında tamamen battı.

6,558 tonluk bir kargo gemisi olan Chong Gen, mürettebatı sorgulayan Japon Sahil Güvenlik Teşkilatına göre Kuzey Kore'nin batı kıyısındaki Nampo limanından doğudaki Wongsan'a beş bin tondan fazla pirinç taşıyordu.

Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı JCG, bu olayın çok sayıda Kuzey Koreli gemi mürettebatının Japon makamları tarafından kurtarıldığı ilk kaza olduğunu söyledi.

6,558 tonluk bir kargo gemisi olan Chong Gen, Kuzey Kore'nin Nampo limanından beş bin tondan fazla pirinç taşıyordu.

(DenizHaber.Com haberidir. Haberlerimizi kaynak belirtmeden kullanmayınız, çalmayınız, emeğe saygı gösteriniz)

Editör: TE Bilişim