ŞİDDETLİ FIRTINA BOTU SAVURDU 3 KİŞİ KAYIP...

KAYIPLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU...

Şile açıklarında  batan Volgobalt 199 gemisinin kazazedelerini aramaya çıkan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGM 7 hızlı tahlisiye botu kayalıklara savruldu.

Kıyı Emniyeti Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'na bağlı botun kaptanı Cemil Özben ile bot mürettebatı Turgay Sarıboğa, Mehmet Genç Ahmet Kataracı ile adı öğrenilemeyen bir balıkçı kayboldu.

Bot mürettebatından Ahmet Kataracı kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarıldı.

Akşam saatlerinde kayıp personelden birinin cesedine ulaşıldı. Diğer kayıpları arama çalışmaları ise sürüyor.

Bu arada bot personeline yardım etmek için mendireğe çıkan görevli ve vatandaşlar da, haberciler de büyük tehlike atlattı.

Kayalıkları aşan dev dalgalar bu sırada mendirek üzerinde bulunanları güç durumda bıraktı. Dalgalar bazılarını düşürdü. Bu sırada bir kameraman yaralandı. Helikopterin de katıldığı arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle son verileceği öğrenildi.

Bakan Yıldırım: "Çok şiddetli fırtına var"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Şile'de batan yük gemisi için bölgeye giden arama kurtarma botunun da kayalıklara çarparak battığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Şile açıklarında batan gemiyle ilgili konuşan Yıldırım, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz kuzey çıkışında özellikle Şile civarında şiddetli fırtına bulunduğunu hatırlattı. Yıldırım, “7-8 kuvvetinde hava var. Bu tamamıyla bir fırtına. Orada kömür yüklü bir nehir gemisi, 10.20 civarlarında battı. Batan gemide 12 personel vardı. Kurtarma çalışmaları hale devam ediyor” dedi.

4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını bildiren Yıldırım, “1 kişi ölü, diğerlerini arama çalışmaları devam ediyor. Bu arada arama kurtarma çalışmaları için bölgede bulunan Kıyı Emniyeti'ne ait kurtarma botu da şiddetli hava şartlarından dolayı kayalıklara savruldu, o da battı. Orada da 2 kaybımız var, diğer 3 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor. Bölgede bulunan kurtarma çalışmalarına iştirak eden bir balıkçı teknesinden de bir personel maalesef hayatını kaybetti” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim