KARADENİZ’DE 36 MÜRETTABAT KAYIP

2001–2010 yılları arasında Karadeniz’de meydana gelen 60’a yakın gemi kazasında 11 kişi hayatını kaybederken, 36 yabancı uyruklu gemi mürettebatının ise kayıp olduğu bildirildi
 
8 bin 350 kilometre uzunluğa sahip Karadeniz kıyılarında, Denizcilik Müsteşarlığı"na bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi verilerine göre, 2001–2010 yılları arasında 60"a yakın gemi kazası meydana geldi.

”60 kazada 11 kişi hayatını kaybetti “

Bu kazalardan çoğunluğu Sinop açıklarında meydana geldiği bildirilirken, meydana gelen kazalarda 78 kişi ekiplerce sağ 3 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. 60"a yakın gemi kazasında ise çoğunluğu yabancı uyruklu 36 gemi mürettebatı yapılan bütün aramalara rağmen bulunamayarak kayıtlara kayıp olarak geçti. Meydana gelen kazalarda 10"u kuru yük ve balıkçı teknesi batarken, 11 kişi kazalarda hayatını kaybetti.

" Kazalarda en talihsiz kişi Kastamonu"dan "

Hayatı kaybeden gemi mürettebatlarından en talihsizi ise Kastamonu"nun Cide İlçesi"nden çıktı. 8 Ağustos 2010 tarihinde kayıtlara geçen olayda, Kastamonu"nun Cide Liman Başkanlığı"nda demirli bulunan "Oğuzhan 37" isimli balıkçı teknesinde görevli Hakkı Yağız isimli gemi mürettebatının gemide ayağının kayması sonucunda kamaranın camına kolunu vurarak kolunu kesiliyor. Kolunun kesilmesi üzerine Cide Devlet Hastanesi"ne kaldırılan Yağız, burada kolunu dikecek cerrah bulunmadığından Kastamonu Devlet Hastanesi"ne sevk ediliyor fakat Yağız yolda hayatını kaybediyor.
 

Editör: TE Bilişim