Karadeniz'de balıkçılıkla uğraşan bir ailenin üç bireyi denizde boğularak hayatını kaybetti

Karadeniz, gece balığa çıkan üç balıkçıyı yuttu. Kastamonu Doğanyurt ilçesi Belkaya köyünde ikamet eden Sabri Yılmaz (50) ve oğulları Sabri Yılmaz (31), Selim Yılmaz (24), Arif Yılmaz (27) dün gece saat 22.00 sıralarında palamut balığı tutmak üzere İlyasbey köyü limanında denize açıldılar. Bir süre denizde açıldıktan sonra dalgaların fazla olması ile geri dönmek zorunda kaldılar.

Fakat dönerken büyük bir dalganın gelmesi ile Belyaka isimli motorlarının üzerindeki küpeşte kırıldı ve küpeştenin üzerinde bulunan baba Sabri Yılmaz ile oğlu Selim Yılmaz denize düştü. Bunu gören diğer kardeş Sabri Yılmaz, babası ile kardeşini kurtarmak için denize atladı. Kayıkta kalan Arif Yılmaz da, dalgaların fazla olması nedeniyle babası ve kardeşlerini kurtaramayacağını anlayınca 500 metre ilerideki limana gelerek daha büyük olan 15 metrelik diğer tekneyi ve kaptanını alarak tekrar geri döndü. Ancak, denizde aynı yere gelindiğinde denizin üzerinde tek olarak Sabri Yılmaz'ın cesedini bulabildiler.

Tüm aramalara rağmen denizde babasını ve kardeşini bulamayan Arif Yılmaz ile kaptanları Yusuf, Sahil Güvenlik ekibinden yardım istedi. Kastamonu Sivil Savunmadan gelen 5 kişilik ekip ile Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler deniz kıyısında, Sahil Güvenlik gemisi denizde aradı.

Tüm aramalara rağmen Sabri Yılmaz ve Selim Yılmaz'a rastlanılamadı. Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen dalgıç ekipleri ise dalga yüksekliğinin 1 metrenin üzerinde (2,5 metre) olduğu için dalış gerçekleştiremedi.

Dalgıç ekibi dalganın durulmasını beklerken sahil güvenlik ekipleri aramalarına devam ediyor.

Denizcilik Müsteşarlığı AAKKM verilerine göre kaza:

Kaza Tarihi 23.10.2011BölgeSAMSUNYaralı 
Kaza Saati 22.00Kaza YeriCideHasta 
Kaza Tipi Denize Adam DüsmesiKoordinatlarıEnlem:41 01  N Boylam: 33 21  EKayıp2
Kaza Nedeni BilinmiyorÇevre KirliliğiYOKÖlü1
Operasyona katılan birim SGK  Kurtarılan 

Geminin Adı BELYAKALIGRT4
IMO Numarası  Tam Boy 7m
BayrağıTÜRKIYEGeminin Yaşı  
TipiBALIK AVLAMAYük Durumu BOS
İmal Yılı  Yük Tipi  
Mürettebat3Pilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
23.10.2011 tarihinde saat 22:00'de BELYAKA isimli tekne Cide Ilyasbey balikçi barinagina dönüsü esnasinda barinaga 100 metre mesafede kötü hava kosullari nedeniyle teknede bulunan 3 kisi denize düsmüslerdir.Olay yerine intikal eden SGK'na bagli SG-64 vs SG-16 botlari tarafindan yapilan AK faaliyetinde 1 kazazedenin cesedine ulasilmis olup, kayip 2 kisinin aranmasina devam edildigi bilgisi alinmistir.
Editör: TE Bilişim