İstanbul Şile açıklarında batan Bilal Bal adlı kuru yük gemisindeki 11 denizciyi arama çalışmaları sürüyor. Geminin 2. kaptanı Cüneyd Yedican'ın kızı Dilara Yılmaz, 'Babam 2 hafta önce geminin su aldığını söylemişti ama önemli bir şey değildi' dedi.

Aranan mürettebattan geminin sahibi Nihat Küçük'ün yakını Kemal Küçük, gemide 3 bin tonlukyük bulunduğunu kaydetti. Küçük, 'Telefonla görüşüyorduk. Geminin neden battığıyla ilgili hiçbir fikrimiz yok. Çok yorgun olduklarını biliyoruz sadece. Bu olaya uykuda yakalandıklarını düşünüyoruz. Gemiye iyi bir restorasyon yaptılar, küçük eksikleri vardı, onu da Kartal'da tamamladılar. Gemi aşırı yüklü değildi' diye konuştu.

Habertürk'e konuşan geminin 2. kaptanı Cüneyd Yedican'ın kızı Dilara Yılmaz, 'Babam 2 hafta önce geminin su aldığını söylemişti ama önemli bir şey değildi' dedi.

Şile Kaymakamı Salih Yüce, gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giderken  önceki gün Şile açıklarında batan demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük  gemisiyle ilgili sürdürülen arama çalışmaları hakkında mürettebatın yakınlarına  bilgi verdi.

Milliyet

Editör: TE Bilişim