İtalyan kılavuz kaptan kazada yaşamını yitirdi

18 Ekim öğleden sonra İtalya'nın Porto Nogaro limanı açıklarında meydana gelen kazada, Kuru yük M / V Skylark ile kılavuz kaptan motoru çarpıştı. Kazada, liman kılavuz kaptanı Walter Bonazza hayatını kaybetti. 

18 Ekim öğleden sonra İtalya'nın Porto Nogaro limanı açıklarında meydana gelen kazada, Kuru yük M / V Skylark ile kılavuz kaptan motoru çarpıştı. Kazada, liman kılavuz kaptanı Walter Bonazza hayatını kaybetti. İtalyan kılavuz kaptan, gemiyi Porto Nogaro limanına yanaştırmak üzere kılavuz kaptan teknesi ile geminin yanına gelmiş diğer kılavuz kaptanın gemiden inmesini bekliyordu. Bu esnada geminin tehlikeli bir manevra yapmakta olduğunu görüp uyarmak istedi. Ne var ki bu esnada motor sert bir şekilde gemiye çarptı. Çarpma esnasında denize dişen kılavuz kaptan Walter Bonazza daha sonra sudan çıkartıldığında yaşamını yitirmişti.

Palau bayrak taşıyan genel kargo gemisi M / V Skylark adlı 61 metre uzunluğundaki koster Slovenya'nın Koper limanından Türkiye'nin Samsun Limanı'na geliyordu. Kazadan sonra armatörü Türk olan SKYLARK adı gemi muhtemelen soruşturma için dış demirleme mevkiine demirletildi.

Porto Nogaro limanı kılavuz kaptanı 55 yaşındaki Walter Bonazza uzun yıllar Carnival yolcu gemilerinde Staff Kaptan olarak görev yapmıştı. Evlendikten sonra ailesine yakın olmak için kılavuz kaptanlık mesleğini seçen Bonazza, Porto Nogaro, Aşağı Friuli'ye geldi ve daha sonra Cervignano'da ikamet etti ve orada iki çocuğu doğdu. Bonazza, Malta Şövalyesi ünvanına sahip soylu bir aileden geliyordu.

Genel kargo gemisi SKYLARK, IMO 7416040, dwt 1608, yapım 1976, bayrak Palau, yönetici ANADOLU DENIZCILIK TASIMACILIK, İstanbul.

Editör: TE Bilişim