İtalya'nın Lampedusa Adası'na ulaşmaya çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu bir teknenin batması sonucu en az 82 kişi öldü. İtalyan yetkililer, teknede çoğu çocuk yaklaşık 500 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Somalili kaçakların bulunduğu teknenin Lampedusa'nın komşusu Conigli Adası açıklarında battığı belirtildi. Yetkililer şimdiye dek 160 kişinin kurtarıldığını, ancak suyun üzerinde kalmayı başaramayan birçok kaçak göçmenin öldüğünün tahmin edildiğini kaydetti.

Afrika'dan mülteciler geliyor

Lampedusa Adası'na her yıl Afrika'dan binlerce sığınmacı geliyor. Daha iyi bir hayat umuduyla zor koşullarda deniz yolculuğu yapan kaçak göçmenlerin çoğu tekneler tıka basa dolu olduğu için karaya ayak basamadan ölüyor.

İtalya açıklarında pazartesi günü de 13 kişi boğularak ölmüştü. Sicilya açıklarında batan tekneden 200 kişi karaya ulaşmak için mücadele etmişti.

İtalyan yetkililer, 1999-2012 yılları arasında Lampedusa Adası'na toplam 200 bin sığınmacının geldiğini belirtiyor. Son 25 yılda yaklaşık 19 bin kaçak göçmenin ise boğularak öldüğü tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim