Fortuny adlı yolcu gemisi, Mayorka adasında yanaşma manevrasındayken bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak rıhtımdaki  'Federico García Lorca' adlı hızlı feribota çarptı.

Kaza dün sabah saat 7 sularında meydana geldi. Barselona limanından Palma Limanına gelen Fortuny adlı 172 metre uzunluğundaki İspanyol bayraklı yolcu gemisi, rıhtıma yanaştıktan sonra manevra birmek üzereyken bilinmeyen bir nedenle makinelerini ileri yolda çalıştırarak önünde yanaşmış bulunan  'Federico García Lorca' adlı hızlı feribota çarptı. Çarpışma sonrası her iki geminin de baş bodoslamasında ve baş kasaralarında hasar oluştu.

Kaza esnasında her iki gemide de yolcular veya mürettebattan yaralanan olmadı. Rıhtımdaki Federico Garcia Lorca adlı hızlı feribotun henüz yolcu almamış olduğu bildirildi.

Kazadan sonra liman yetkilileri her iki gemide de inceleme yaptı. Hasarları seyre engel olmadığına karar verilince 'Federico García Lorca'  iki saat rötarla İbiza adasına yola çıktı. Fortuny ise tekrar Barcelona Limanı'na gitti.

Editör: TE Bilişim