Kızıldeniz'de Mısır yük gemisi battı: Mürettebattan 2 Kişi Boğuldu   

"Ibn Batouta" adlı 36 yaşındaki Mısır yük gemisi Kızıldeniz'de kötü hava koşulları yüzünden battı.  Geminin 26 kişilik mürettebatından 2 kişi boğuldu, 14 kişi ise kayıp.

Ship Picture Ibn Batouta

IMO No :
7302902
Gemi Adı :
IBN BATOUTA
Çağrı İşareti :
V4GO
Gros Tonaj :
4932
Tipi :
Kuruyük
İnşa Yılı :
1973
Bayrağı:
St.Kitts /Nevis
Gemi yardım çağrısı yapmış

Mısır'ın Kızıldeniz Liman Başkanı Memduh Deraz'ın yaptığı açıklamaya göre St. Kitts and Nevis  bayrağını taşıyan gemi, Pazartesi günü erken satlerde yardım çağrısı yaptı.

26 mürettebat bulunduran gemi cam üretiminde kullanılacak 6500 ton kuvarsit yüküyle  Süveyş Kanalından geçmiş Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmekteydi.

Geminin bayrağı hakkında değişik haberler ulaştı. Mısır2ın resmi MENA Ajansı İbn Batouta'nın G. Kıbrıs bayraklı olduğu haberini geçti.

MENA'nın haberine göre yakında bulunan Sultan adlı küçük gemi kaza yerine yardıma gelerek 6 mürettebatı kurtardı. Kurtarılan 6 kişinin 5'inin Iraklı, 1'inin Somali uyruklu olduğu bildirildi. Kaza yerine gelen bir Mısır helikopteri de 3 müretebatı kurtardı. 

Deraz'ın verdiği bilgiye göre kaza yerine yardıma gelen bir başka gemi mürettebattan 2 kişinin cesetlerini buldu. Bölgeye gelen bir başka gemi ise bir mürettebatı sağ olarak kurtardı. 

Deraz, sağ kurtarılan mürettebat sayısının şimdilik 10 kişi olduğun u ancak arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Deraz, gemi mürettabetinin Hint, Pakistan, Bangladeş, Somali, Irakl ve Sudan uyruklulardan oluştuğunu bildirdi.  Deraz'ın verdiği bilgilere göre Ibn Batouta'nın armatörü net olarak belkli olmamakla beraber Iraklı.

Ibn Batouta, adını Fas'ta yaşayan ünlü 14. yüzyıl gezgini İbni Battuta'dan almıştı. Battuta İslam dünyası ve ötesini kapsayan uzun seyahatlere çıkmıştı.

Safaga açıklarındaki bu kaza, Şubat 2006'da Al-Salam Boccaccio adlı feribotun yangın sonrası  battığı aynı bölgede meydana geldi. Bu kazada çoğu Suudi Arabistan'dan evine dönen Mısırlı işçiler olmak üzere 1000 kişi hayatını kaybetmişti. Mısır bu kazada arama kurtarma bakımından kötü bir sınav vermişti.

Editör: TE Bilişim