Günay-2 "Kendi Kendine" kurtuldu

Dün gün boyunca 2 römorkörün kurtarmaya çalışıp başarılı olamadıkları Günay-2 adlı Türk gemisi, bu sabaha karşı 3 sıralarında kendi imkanlarıyla kurtuldu.

84 metre boyundaki koster tipi Günay-2 adlı kuru yük gemisi Marsilya Limanı'nın kuru yük terminali olan Fos terminalinden İtalya'nın Livorno limanına 3 bin ton buğday götürmekte iken önceki sabah saat 02:30 sularında Marsilya yakınlarında küçük bir ada olan Planier Adası'nın 4,2 deniz mili güneyinde karaya oturmuştu.

Dün gün boyunca 2 römorkör gemiyi kurtarmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Akşam olduğundan kurtarma çalışmalarına gündüz devam etmek üzere ara verilmişti.

Günay-2 adlı geminin armatörü Günay Denizcilik'in  Personel Müdürü Necati Oburoğlu, Denizhaber.com'a yaptığı açıklamada geminin kurtulduğunu doğruladı. Oburoğlu, suların yükselmesiyle birlikte geminin yüzdüğünü bildirdi.

Oburoğlu, şunları söyledi:

"Gemi gece sabaha karşı suların yükselmesiyle birlikte yüzdü. Gemide bulunan Kaptan İbrahim Gencer ve Çarkçıbaşı Celal Dişova römorkörle geminin Marsilya Limanı'na çekilmesine nezaret ettiler. Şu anda gemi Marsilya Limanı'na kıçtan kara bağlamış durumda. Geminin hasar tesbit çalışmaları yapılıyor. Baş pik bölgesinde hasar var ve gemi buradan su almış durumda. Ayrıca gemiden ağırlık azalsın diye her iki demir hırça mapasından denize bırakılmıştı. Bu yüzden makineleri çalışır olmasına rağmen seyrine izin verilmeyip römorkörle limana çekildi. Dün gemiyi kurtarmak isterken römorkörler de gemiye hasar verdiler. Hasarlarımızı İtalya'daki kiralayan firma takip ediyor. P&I sigortası kapsamında olup olmayacağını şu anda bilmiyoruz. Kaza nedeniyle ilgili jandarma ve polis bir soruşturma yürütecek."

Editör: TE Bilişim