GEŞTAŞ'a bağlı 'Avşa' feribotu, yanaştığı Gestaş Feribot İskelesi'ne henüz belirlenemeyen bir nedenle çarptı. Nedeni henüz belirlenemeyen kazada yaralanan 13 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Eceabat- Çanakkale feribot seferini yapan ve aldığı yolcu, araçları Çanakkale'ye getiren "Avşa Adası" adlı araba vapuru bugün saat 14.20'de, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanaştığı Gestaş Feribot İskelesi'ne çarptı.

Çarpmanın etkisiyle 12 yolcu ile bir gemi çalışanı çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Olayın ardından iskeleye çok sayıda ambulans sevk edildi.  Bu kişilerin bir bölümü 112 Acil Servis ekiplerince Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazıları da kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gestaş yetkilileri ve polis, feribot iskelesinde ve gemi içinde incelemelerde bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, şu ifadelere yer verdi:"30.11.2015 Tarihin de saat 14.00'de Eceabat'dan Çanakkale'ye hareket eden Avşa Adası Gemimiz, henüz belirlenemeyen sebepten dolayı, saat 14.20 civarında, Çanakkale İskelesi'ne yanaşma esnasında çarpma meydana gelmiştir. Detayları en yakın sürede tekrar basın mensupları ile paylaşacağız." 

Editör: TE Bilişim