Tekirdağ Akport Limanına Meksika’dan canlı büyükbaş hayvan getiren Almawashı adlı gemi personelinden Filipin uyruklu Adonga Wilfredo (1984-7) hayvanların beslenmesinde kullanılan saman balyalarının üzerine devrilmesiyle başında bulunan baretin verdiği ağır hasar sonucu hayatını kaybetti.

Meksikadan canlı hayvanları yükleyerek hareket ettikten sonra pasifik okyanusu ortasında meydana gelen kaza da hayatını kaybeden Filipin uyruklu Adonga Wilfredo kendi adetleri gereği gemide vefat eden arkadaşlarından sonra 50 kişilik gemi personeli işi bıraktılar. Gemide hayatını kaybede arkadaşları için hiç bir mürettebat Tekirdağ limanına gelinceye kadar hiç uyumadıkları bildirildi. Gemi armatörü tarafından Tekirdağ Akport limanında canlı hayvanların tahliyesi devam ederken filiphin den uçakla bugün 50 kişilik yeni gemi personeli geldi.

Tekirdağ akport limanına yanaşan gemideki olayın Cumhuriyet savcılığına bildirilmesinden sonra gemide yapılan olay yeri incelemesi sonrası ceset İstanbul adli Tıp kurumuna gönderildi. Burada yapılacak incelemelerden sonra ceset gemi armatörü ve Filiphin Konsolosluğu yetkilileri tarafından uçakla ülkesine gönderileceği bildirildi.

Gemi kaptanı hakkında nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından görevde ihmal olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı.

01.Ocak 2012 günü meydana gelen ve geminin yolda olduğu esnada meydana gelen kaza sonrası hayatını kaybeden gemi personeli için Nur Gemi Acentesi ve Tekirdağ Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü ve cumhuriyet savcılığınca gemide yapılan soruşturma sonrası, hayatını kaybeden Adonga Wilfredo (1984-7) ülkesine gönderilmek üzere gemiden çıkarıldı.

Editör: TE Bilişim