Tomakomai Limanı'nda M/V Swiftnes adlı dökme yük gemisinin yanaşması esnasında  ölümcül kaza

Hokkaido, Japonya'daki  Tomakomai Limanı'nda dökme yük gemisi Swiftnes limana ait iş teknesi ile demirleme operasyonu yaparken gerçekleşen ölümcül kazada teknedeki  1 kişi hayatını kaybetti. Tekne gemiye yanaşması için yardımcı olurken  bağlanma ipi geminin pervanesine dolandı. Sürüklenen tekne alabora olup batarken teknedeki 2 mürettebat suya düştü. Biri hayatını kaybederken diğeri kurtarıldı ve tıbbi müdahele için hastaneye kaldırıldı. Gemi limana başarıyla yanaştırıdı ve yerel idare tarafından geminin kıç bölgesindeki personelin yanaşma esnasındaki  hareketlerinin araştırılması için alıkonuldu.  Geminin kargo işlemleri de başlatıldı. 

Yük gemisi Swiftnes'de yaralanan mürettebat olmadı, hasar oluşmadı. İlk bilgilere göre teknedeki 2 mürettebat geminin pervanesine dolanan ipi yavaşça çektiler. Teknede hayatını kaybeden kişi, alabora esnasında başını çarpıp bilincini yitirince boğuldu.

Dökme yük gemisi Swiftnes'in (IMO: 9708930) 177.00 m toplam uzunluğu, 30.00 m kütük eni ve 10.00 m maksimum yaz draftı var. Gemi 35,048 DWT ve gros tonajı 22.600 GRT. 2015 yılında Balamban Filipinler 'de Tsuneishi Heavy Industries, tarafından inşa edildi. Gemi Panama bayrağı altında faaliyet gösteriyor ve Norveç şirketi Kristian Jebsens Rederi tarafından yönetiliyor. 

(Fulya T.İ.- Kaptan Haber Ajansı)

Editör: TE Bilişim