Endonezya'da deniz kazası: 3 ölü

İrtibatın kesildiği geminin arama çalışmalarında 3 kişinin cesedine ulaşıldı, 42 kişi sağ kurtarıldı

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın Sulavesi Adası'nın güneyinde, irtibatın kesildiği ve içinde 122 kişinin bulunduğu geminin arama çalışmalarında 3 kişinin cesedine ulaşılırken, 42 kişi de sağ kurtarıldı. Endonezya haber ajansı Antara, Orta Sulavesi'deki Kotako Limanı'ndan Güney Sulavesi'deki Bansalae Limanı'na gitmekte olan Marina adlı gemiyle dün akşam saatlerinde irtibatın kesildiğini duyurdu.

Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü Julius Barata yaptığı açıklamada, 3 cesede ulaşıldığını ve 42 kişinin de sağ kurtarıldığını bildirdi. Barata, arama kurtarma ekiplerinin sabah erken saatlerde bölgeye ulaştığını, kayıp 77 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ancak bölgedeki hava ve deniz koşullarının çalışmaları zorlaştırdığı kaydedildi. Sulevasi Eyaleti Polis Müdürü Rosi Asekin de, gemi kaptanıyla dün akşam kurulan son temasta, 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle geminin su almaya başladığı bilgisinin alındığını ifade etti.

Dün akşam irtibatın kesildiği yolcu gemisinin en son Sulawesi Adası'nın Kolaka şehrinden Siwade'ye hareket ettiği ve içinde 14'ü çocuk 108 yolcu ile 14 mürettebatın bulunduğu belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim