Endonezya'da enerji gemisinde patlama, can kaybı yok

Endonezya'da bulunan Karadeniz Holding'e ait enerji gemisinin kazan dairesinde patlama meydana geldi.

Patlamanın geçtiğimiz pazar günü meydana geldiği  ve sevindirici gelen haber ise yaralının olmaması ve tesisin çalışmaya devam etmesi olduğu bilgileri geliyor.

Bölgede Karadeniz Holding'e ait enerji gemileri var.

Karadeniz Holding'in 480 MW elektrik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olan "Karadeniz Powership Osman Khan" enerji gemisi Gana'da, "Karadeniz Powership Onur Sultan" Myanmar'da, 120 MW kapasiteli "Karadeniz Powership Gökhan Bey" ve "Karadeniz Powership Yasin Bey" ise Endonezya'da bulunuyor.

Karadeniz Holding'ten. konu ile ile ilgili www.denizhaber.com 'a gelen açıklama şu şekildedir;

Karpowership’ten Endonezya Bilgilendirme Notu

Ocak 2016'dan bu yana Endonezya'nın Amurang şehrinde başarıyla faaliyet gösteren 125 MW'lık Karadeniz Powership Zeynep Sultan’da, 25 Kasım Pazar günü, kazanlardaki basınçlı buharın boşaltılması esnasında elektrik üretimi kısa bir kesintiye uğramıştır. Yaşanan teknik arıza sonucu herhangi bir yaralanma ya da can kaybı meydana gelmemiştir. Kesinti birkaç saat içinde tamamen giderilmiş olup Karpowership Endonezya ekibinin koordineli ve özverili çalışmaları sonucunda aynı gün içerisinde Powership kontratsal yükümlülüğünü yerine getirecek şekilde devreye alınmıştır.

Powershipler verimli ve güvenilir elektrik sağlamak için en yeni kombine çevrim ve çift yakıt makina teknolojisi ile donatılmış yüzer elektrik santralleridir. Karpowership faaliyetlerini ISO 9001 ve IFC kılavuzlarına uygun olarak sürdürmektedir.

Saygılarımızla,

Karpowership

Karpowership Hakkında

Karpowership, dünyadaki ilk yüzer enerji santrali filosunun (Powership™) sahibi, işletmecesi ve üreticisidir. 2.500'den fazla çalışanıyla orta ve uzun vadeli yatırımlarda aktif bir role sahiptir. Halihazırda, Karpowership’in kurulu gücü 2800 MW olan 15 enerji gemisi bulunmaktadır, toplam kurulu gücü 5000 MW olan enerji gemileri ise yapım aşamasındadır. Karpowership, Gambiya, Gana, Endonezya, Lübnan, Mozambik, Sierra Leone ve Sudan'da faaliyet göstermektedir

Editör: TE Bilişim