‘Denizin dibinde babam var’

Libya’da batan Türk gemisinde kaybolan 2 denizciden 1 haftadır haber alınamıyor. Çarkçıbaşı İbrahim Öztürk’ün kızı Dilara, babasının ve arkadaşının bulunması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Libya açıklarında batan Türk yük gemisinde kaybolan iki denizci için arama çalışmaları ağır aksak ilerliyor. Çarkçıbaşı İbrahim Öztürk’ün 20 yaşındaki kızı Dilara, kamuoyu oluşturabilmek için sosyal medyada #busesekulakverTürkiye ve #denizindibindebabamvar etiketleriyle bir kampanya başlattı. Ancak bir hafta sonunda henüz bir gelişme yaşanmadı. Aile, Libya’ya Türkiye’den bir arama kurtarma ekibinin gönderilmesini istiyor. 

Libya Mısrata açıklarında boyu 7 metreyi aşan dalgaların çarpmasıyla batan Tınaztepe isimli geminin kaptanı Mehmet Denizer ile çarkçıbaşı İbrahim Öztürk’ten 1 haftadır haber alınamıyor. Öztürk’ün İstanbul Kasımpaşa’daki ailesi de bir an önce gelecek iyi haberi bekliyor. Kayıp denizcinin kızı Dilara Öztürk ise seslerini kimseye duyuramadıklarından yakınıyor.

  ‘Ekip gönderilsin’

Son çare sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattıklarını belirten Dilara, “#BusesekulakverTürkiye, ve #denizindibindebabamvar etiketleriyle kamuoyu oluşturmaya ve yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Tek talebimiz oraya Türkiye’den bir arama kurtarma ekibinin gönderilmesi. Türkiye güçlü bir ülke. Oradaki iki vatandaşı için de gereken yapılmalı” ifadelerini kullandı.
Gemide çarkçıbaşı olarak görev yapan 3 çocuk babası 54 yaşındaki İbrahim Öztürk’ün hüzünlü ailesi, yetkililerden bir açıklama bekliyor. Öztürk’ün 20 yaşındaki kızı Dilara Öztürk, canının çok yandığını, insanların bir günlüğüne kendilerini kendi yerine koymalarını söyledi. Devletin elinden geleni yapacağına fazlasıyla inandığını belirten genç kız, “Artık zamanla yarışıyoruz. 1 hafta geçti. Kızı olarak içimden çok şey geçiyor ama kelimeler boğazımda takılıyor, fazla bir şey çıkmıyor. Benim canım çok yanıyor. Ben insanların kendisini bir günlüğüne benim yerime koymalarını istiyorum. Bu acıyı yaşayana kadar ben de hep ‘Geçmiş olsun’, ‘Allah rahmet eylesin’ derdim. Ama bu öyle bir şey ki, ölün mü var, yoksa kurtulmuş sağ bir insanı mı bekliyorsun, bilmiyorsun. 20 yaşında bir kız için babamın ölüsüne de razıyım demek çok zor. Buna sebep olan neyse ortaya çıkartılsın” dedi. 

‘Kuyu için yapılmıştı’

İnsanların kuyuya düşen bir yavru köpek için seferber olduğunu belirten acılı kız, “Bir dayanışma örneği sergilendi. Herkes seferber oldu, kuyuya düşen yavru köpeği kurtardılar. Benim babam 1 haftadır suyun altında. Libya’daki yetkililer rüzgâr yüzünden aramaya iki gündür ara vermişler. Zaten profesyonel anlamda bir kurtarma ekipleri de yokmuş. Biz güçlü bir ülkeyiz. Oraya bir arama kurtarma gemisi gönderilsin” diye konuştu.

Batan gemi ‘eski’ iddiası

Kayıp denizcinin eşi Zerrin Öztürk ise sonuç alamadıkları için çok üzgün olduklarını belirterek, “Bir hafta geçti hala ne ölüsü ne dirisi en ufak bir bilgimiz yok. Devletimizden bir açıklama yapılmasını istiyorum. Gelen mürettebatla iletişime geçtik. Bir ümit bekliyoruz. Şirket olsun, devlet olsun, ulaşabildiğimiz yerlere ulaştık. Herkes elinden geldiğini yapmaya çalışıyor ama yeterli sonucu alamıyoruz. Sağ ya da ölü eşimin bulunmasını istiyorum” diye konuştu. 
Geminin oldukça eski olduğunu eşinden duyduğunu belirten Öztürk, “En son görüştüğümüzde geminin oldukça eski olduğunu anlatmıştı. Hatta kamarasına su sızdığından bahsetmişti” ifadelerini kullandı.

Milliyet

Editör: TE Bilişim